Evroliga

Avramović veruje: Moramo da ostavimo srce na terenu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.03.2024 15:30
Aleksa Avramović, košarkaš Partizana MN Press
Aleksa Avramović, košarkaš Partizana

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović izjavio je danas da "crno-bele" očekuje težak meč protiv Olimpijakosa i dodao da "crno-beli" više nemaju pravo na kiks u Evroligi.

Crno-beli će sutra od 20.30 časova u beogradskoj "Štark areni" dočekati Olimpijakos u 32. kolu Evrolige.

"Očekuje nas teška utakmica, jer nema prostora za kiks. Dobro smo trenirali, izlazimo iz perioda u kojem smo gde nismo loše igrali. Olimpijakos igra dugo zajedno, okosnica tima je tu već dugi niz godina. Dovode igrače koji poznaju filozofiju i način njihove igre, kao što su kao Nikola Milutinov i Najdžel Vilijams Gos. Imaju odličnog trenera koji je prošle godine bio najbolji trener Evrolige. Igraju disciplinovanu i agresivnu i čvrstu odbranu. Igramo pred našim navijačima. Tu igramo bolje nego na strani i vreme je da pokažemo zube", rekao je Avramović na konferenciji za medije.

Partizan se trenutno nalazi na 11. mestu na tabeli Evrolige sa 14 pobeda i 17 poraza. "Crno-beli" se bore za plasman u plej-in Evrolige. Olimpijakos je peti sa skorom 19/12.

"Svi znamo kakva je ekipa Olimpijakos. Nama su sve utakmice do kraja važne, moramo da ostavimo srce na terenu. Želimo da pobedimo, treniramo za to, svaka utakmica je bitna, a mi ćemo dati sve od sebe", rekao je košarkaš Partizana Alen Smailagić.

Zek Ledej, koji je bio u SAD zbog smrti oca, nije se još pridružio ekipi.

"Naravno da nas je to poremetilo, velika tragedija je zadesila Zeka i njegovu porodicu. Jedva čekamo da dođe", dodao je Smailagić.

Crno-beli će imati veliku podršku navijača na meču sa Olimpijakosom, pošto su rasprodate sve ulaznice za utakmicu sa grčkim klubom.

"Nemam šta da kažem, obožavam navijače, prijaju nam. Oni su naš šesti igrač", istakao je Smailagić.