Evroliga

Obradović pred Real: Šta reći o prvaku Evrope? Fenomenalan sastav, moramo da odigramo perfektno

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2024 15:01
Trener Partizana Željko Obradović MN Press
Trener Partizana Željko Obradović

U jednoj od odlučujućih utakmica za plasman u plej-in Evrolige, košarkaši Partizana odmeriće snage sutra sa Real Madridom, a meč iz Arene na programu je od 20.30 časova.

Uoči ovog duela trener crno-belih Željko Obradović osvrnuo se na kvalitete rivala i otkrio šta je potrebno da bi se pobedio rekorder Evrolige po broju trofeja i trenutni lider takmičenja.

"Šta pričati o Realu? Prvaci Evrope, tim koji dominira i ove godine u Evroligi, fenomenalan sastav, izvanredno vođeni, treba da odigramo perfektnu utakmicu ukoliko želimo pozitivan rezultat, a on nam je i te kako potreban zbog želja koje još imamo i borićemo se do kraja da ih ostvarimo. Da ne ponavljam o kvalitetu tog tima na svim pozicijama, imaju i oni probleme, neki igrači nisu tu, ali u tom sastavu ko god da nije tu neko će to nadomestiti i to je to“, rekao je Obradović.

Otkrio je i ključ potencijalne pobede - jaka odbrana i strpljivost u napadu.

"Treba da vodimo računa o sebi, da se pripremimo i da radimo ono slično što smo radili protiv Baskonije u velikom delu utakmice – igrali smo poprilično dobru odbranu i to je bio ključ. Da igramo odbranu na istom nivou i da ne budemo brzopleti u napadu, već da shvatimo šta su rešenja i šta su najbitnije stvari ako hoćemo da imamo otvorene šuteve", rekao je trener Partizana.

Uoči ovog duela Partizan ima 14 pobeda i 16 poraza, dok je španski tim na skoru 24-6.

Srpski tim biće izvesno bez Zeka Ledeja, koji je zbog porodične tragedije ostao u Americi, dok je nastup Džanana Muse iz Reala pod znakom pitanja zbog stomačnih problema.
 

Standings provided by Sofascore