Vesti iz fudbala

Kao da nema kraja malerima za Englesku i Mančester siti: Stouns van terena verovatno 12 nedelja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2024 09:48
Džon Stouns na prijateljskom susretu protiv Brazila Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Džon Stouns na prijateljskom susretu protiv Brazila

Još jedan razlog za glavobolju selektora fudbalske reprezentaciej Engleske, Gareta Sautgejta, ali pre svega za trenera Mančester sitija, Pepa Gvardiolu.

Nakon što se pre samo nekoliko dana povredio Kajl Voker koji je i dalje neizvestan za meč protiv Arsenala narednog vikenda u sklopu Premijer lige, kao i za prvi duel četvrfinala Lige šampiona protiv Real Madrida, povredu je doživeo i Džon Stouns.

Prvotimac aktuelnog šampiona Evrope povredio se tokom prijateljskog susreta protiv Belgije na kojem je zamemjen već nakon 10 minuta igre.

 

 

"Džon Stouns je zatražio da bude zamenjen i on ima problem sa aduktorom. Očekujemo da ćemo u toku dana imati neke konkretnije informacije o stanju njegove povrede", rekao je posle meča selektor Engleske.

Prema infomacijama medija na Ostrvu, prvotimca Manečser sitija očekuje barem 12 nedelja pauze, što je veliki udarac za tim Pepa Gvardiola pred odlučujuće bitke u Premijer ligi, ali ukoliko sve bude išlo po planu, njegov nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

Podsećanja radi, Engleska će svoj prvi meč na EURO odigrati 16. juna protiv selekcije Srbije u Gelzenkirhenu, a druga dva tima koji se nalez u grupi C su Slovenija i Danska, koje su u utorak uveče ostvarile pobede u prijateljskim mečevima.