UEFA Liga šampiona

Serž Gnabri odsutan do kraja sezone - propušta Evropsko prvenstvo?

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.05.2024 14:33
Fudbaler Bajerna, Serž Gnabri, prilikom proslave gola Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Fudbaler Bajerna, Serž Gnabri, prilikom proslave gola

Fudbaler Bajerna, Serž Gnabri odsustvovaće do kraja sezone zbog povrede mišića leve noge, saopštio je danas klub iz Minhena.

Gnabri se povredio pre dva dana na revanš meču polufinala Lige šampiona protiv Reala u Madridu (1:2), kojim je njegov tim završio takmičenje u najelitnijem evropskom takmičenju.

On je zbog povrede zamenjen u 27. minutu. U saopštenju Bajerna se navodi da je posle dodatnih pregleda utvrđeno da će reprezentativac Nemačke pauzirati do kraja sezone. Bajern će do kraja odigrati dva meča u Bundesligi protiv Volfsburga i Hofenhajma, čime će klub završiti neuspešnu tamičarsku godinu bez trofeja.

Guliver

Serž Gnabri, u reprezentativnom dresu, na meču sa Holandijom

Gnabri je ove sezone imao problema sa povredama zbog čega je odigrao samo 20 utakmica u svim takmičenjima. Nemački mediji navode da se nemačko krilo nalazi na listi kandidata selektora Nemačke Julijana Nagelsmana za predstojeće Evropsko prvenstvo u njegovoj domovini, ali ističu da bi fudbaler Bajerna mogao i da propusti kontinentalni šampionat u slučaju da se ne oporavi od povrede.

Serž Gnabri je na nekih deset utakmica u Bundesligi postigao tek tri pogotkai podelio dve asistencije, dok je u najjačem evropskom takmičenju na sedam duela uspeo da se upiše u strelce tek dva puta. 

EP će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a domaćini će igrati u A grupi, sa reprezentacijama Mađarske, Škotske i Švajcarske.