UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Ćavi bljuje vatru na sudiju, Gundogan kritikuje saigrača: U Barseloni različito locirali uzroke potopa protiv PSŽ-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 10:56
razočarani fudbaleleri Barselone posle eliminacije iz Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
razočarani fudbaleleri Barselone posle eliminacije iz Lige šampiona

Barselona je opet ostala daleko od titule Lige šampiona, poslednji put osvojene sada već davne 2015. godine, a njen trener Ćavi svu krivicu za težak poraz u revanšu četvrtfinala svalio je na glavnog sudiju Ištvana Kovača, jer je njegov tim oslabio već u 29. minutu, a Pari Sen Žermen posle znao da iskoristi isključenje Rolanda Arauha.

Toliko je bio ljut da se nije libio teških reči na račun arbitra, mada zna da su takve stvari nedozvoljene i kažnjive.

"Nezadovoljan sam, ljut, jer mislim da je meč bio izjednačen. Kada je bilo 11 na 11 bili smo dobro organizovani. Za mene je previše bilo pokazati crveni karton u takvom trenutku, od tada je to bila potpuno druga utakmica. Rekao sam sudiji da je veoma loš, da je katastrofa, da ne razume fudbal. To je ubilo utakmicu. Promenilo je sve. Ne volim da pričam o sudijama, ali moramo da kažemo, ne možemo da ćutimo. Barsa će pokušati ponovo. Imali smo veoma dostojan nastup u Ligu šampiona, rekao bih da smo bili izvanredni", tako je utakmicu video šef struke Barselone.

 

 

Ilkaj Gundogan, pak, drugačije vidi pomenuti direktni crveni karton njegovog klupskog kolege. 

"Teško je reći... Ali u tim ključnim situacijama moraš da budeš siguran ako kreneš po loptu. Nisa siguran da li ju je dohvatio ili nije... Ali ja bih svakako dozvolio jedan na jedan situaciju, pa čak radije primio i gol. Kažem, ne znam da li je došao do lopte ili nije, ali daj svom golmanu priliku da odbrani taj šut. Ili im čak daj i gol... Ovo je Liga šampiona. Ko god da je protivnik nemoguće je da se vratiš sa igračem manje... Isključenje u tako ranoj fazi te jednostavno ubije... BiSve je bilo u našim rukama i dozvolili smo da nam isklizne na najlakši način. Poklonili smo ovo Pari Sen Žermenu. To je ono što me najviše razočarava", stava je nemački vezista, koji je prošle godine postao prvak Evrope sa Mančester sitijem. 

Gundogan je notirao još neke "krucijelne greške" svog tima, a deliocu pravde zamerio nesviran penal na 1:3. 

"Mislim da je to bio penal. Bio sam u trku i jasno je da me je protivnik blokirao. Rekao sam sudiji da je penal, ali on mi je dao žuti karton", zaključio je Nemac iz katalonskog sastava, koji će ostati i bez titule u prvenstvu Španije. 

Cup tree provided by Sofascore