UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na TV Arena sport: Barselona i Atletiko žele da zakažu špansko polufinale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 09:00
Trofej Lige šampiona AP Photo/Khalil Hamra
Trofej Lige šampiona

Fudbaleri Barselone će dočekati Pari Sen Žermen od 21 čas u revanšu čevrtfinala Lige šampiona, dok će u istom terminu Atletiko Madrid gostovati Borusiji u Dortmundu. Oba španska kluba imaju pozitivan rezultat iz prvog meča.

Ekipa Ćavija Ernandeza je u Parizu odigrala fenomenalanu utakmicu i nakon preokreta uspela da slavi golovima Rafinje i Andreasa Kristensena. Ipak, upravo bez danskog reprezentativca će Katalonci nastupiti večeras. On će odslužiti suspenziju zbog žutih kartona, kao i Serhi Roberto. Jedina dva izostanka zbog povreda će biti Gavi i Alehandro Balde.

Sa druge strane, očekuje se da Parižani nastupe u najjačem sastavu. Titula u Francuskoj je gotovo osigurana, ali nikome na "Parku Prinčeva" ne bi bilo prijatno da se još jedna sezona u Ligi šampiona završi ovako rano. To bi značilo i da sigurno Kilijana Mbapea nećemo gledati naredne godine u dresu Pari Sen Žermena.

 

 

Ni u duelu Borusije i Atletika neće manjkati neizvesnosti. Imali su izabranici Dijega Simeonea sve u svojim rukama, "milioneri" su bili u nokautu, ali umesto da dokrajče rivala primili su pogodak. Imaju i dalje prednost iz prvog meča, ali činjenica je da je ona mogla biti veća.

Samuel Lino je suspendovan za duel na "Singla Iduna Parku" zbog žutih kartona, dok će zbog povreda utakmicu propustiti Mario Ermoso i Memfis Depaj. Pod znakom pitanja su Saul Nigez i Tomas Lemar.

Sa druge strane Edin Terzić neće moći da računa na Ramija Bensebainija, dok su pod znakom pitanja Sebastijan Ale i Džejdon Sančo ali se očekuje da zaigraju.

Sve utakmice četvrtfinala elitnog evropskog takmičenja moći ćete da pratite na kanalima TV Arena sport.

Liga šampiona, četvrtfinale (revanši)

utorak

(3:2) Barselona - Pari Sen Žermen (AP1)
(1:2) Dortmund - Atletiko Madrid (AP2)

sreda

(3:3) Mančester siti - Real Madrid (AP1)
(2:2) Bajern Minhen - Arsena (AP2)

 

Cup tree provided by Sofascore