Superliga Srbije

Superliga na TV Arena Sport: Crvena zvezda može da "overi" titulu, Partizan sa novim trenerom želi da prekine lošu seriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 08:51
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana

Crvena zvezda bi teoretski danas mogla da obezbedi novu titulu, 35. po redu, sedmu uzastopnu, ali će morati da gledaju i ka drugoj strani Topčiderskog brda.

Odnosno imaće jasniju sliku već pre duela sa TSC-om, jer Partizan i Vojvodina igraju dva časa ranije.

Aktuelni šampion Srbije posle dva kola plej-ofa ima 81, a Partizan 70 bodova, dok je do kraja sezone ostalo još pet utakmica.

 

 

Titula bi u Ljutice Bogdana mogla da se slavi u slučaju da Crvena zvezda savlada TSC na domaćem terenu, a da Partizan izgubi od  Vojvodine, čime bi crveno-beli četiri kola pred kraj sezone imali 14 bodova više od večitog rivala.

Po drugom scenariju čak bi i remi odgovarao crveno-belima. Naravno, ukoliko aktuelni šampion odigra nerešeno sa timom iz Bačke Topole, Partizan izgubi od Vojvodine, prednost bi u tom slučaju iznosila 12 bodova. S obzirom na činjenicu da su crveno-beli plej-of dočekali kao prvoplasirani, a da se to gleda ispred međusobnog skora i gol razlike, šampionska trka bi i u tom slučaju bila rešena.

 

 

Ipak, Vladan Milojević ne razmišlja trenutno o tituli, već samo o duelu sa TSC-om, za koji ima samo reči hvale.

"Ne razmišljam o tome. Gledam plej-of kao neko mini prvenstvo, jer tu je sedam utakmica sa najboljim timovima u Srbiji i 21 bod u igri. Ako gledamo to, TSC je ispred nas. Mi svakako želimo da budemo što bolji u svakoj utakmici do kraja sezone", rekao je Vladan Milojević. 

Partizan u duel sa Vojvodinom, ulazi sa novim trenerom Albertom Nađom. Posle tri vezana poraza (Čukarički, Crvena zvezda i TSC), crno-beli žele da prekinu crnu seriju protiv Novosađani. Sa druge strane bodovi su neophodni i Vojvodini, koja se bori za mesto na evropskoj sceni. U slučaju poraza crno-beli bi sebi dodatno zakomplikovali situaciju na tabeli i mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. 

 

 

Uprkos svemu novi trener crno-belih Albert Nađ je optimista.

"Svestan sam da ako ne pobedim pet utakmica da ne mogu da budem ovde. To je sasvim normalno. Ali pre svega, verujem u sebe, znanje, tim i moje saborce. Moji igrači su moji saborci. Moji saborci kojima ne govorim juriš nego za mnom", rekao je Nađ.


Mozzart Bet Superliga plej-of, 3. kolo

četvrtak

Radnički 1923 - Mladost 16.00 (A2P)
Partizan - Vojvodina 16.55 (A1P)
Čukarički - Napredak 18.30 (A2P)
Crvena zvezda - TSC 19.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore