Superliga Srbije

Đurovski i Đukić se nadmetali u sedam dana, Milojević i Duljaj će u rekordnih četiri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 22:45
Boško Đurovski je tri puta kao trener Zvezde pobedio Partizan u manje od mesec dana MN Press
Boško Đurovski je tri puta kao trener Zvezde pobedio Partizan u manje od mesec dana

Beograd i stadion "Rajko Mitić" će biti u centru pažnje srpske, a i evropske javnosti četiri dana, jer će Crvena zvezda i Partizan odigrati dva večita debrija u 96 sati: prvi u subotu 20. aprila za bodove na startu plej-ofa (18.00, TV Arena 1 Premium), a drugi na istom stadionu u sredu 24. aprila u polufinalu Kupa Srbije.

Od osamostaljenja Srbije, ljubitelji fudbala do sada nikad nisu imali prilike da vide dva vezana duela večitih u 96 sati, pa će ovi okršaji samo po tom segmentu ući u istoriju. Treneri Vladan Milojević i Igor Duljaj, mada ga neće biti u prvenstvom duelu zbog suspenzije, pripremaće dve utakmice u četiri dana. Obe su od posebnog značajna, ishod prve će usmeriti borbu za titulu, a ishod druge će izroditi glavnog favorita za osvajanje pehara u najmasovnijem takmičenju.

Od 2006. godine, najkraća vremenska distanca između dva derbija bila je sedam dana. Crvena zvezda je sa trenerom Boškom Đurovskim 11. aprila 2007. godine dočekala Partizan u Superligi i pobedila 1:0, a sedam dana kasnije je to isto učinila i u Kupu Srbije eliminisavši crno-bele pobedom od 1:0. Te iste sezone crveno-beli su pobedom od 2:1 u Humskoj 5. maja obezbedili i titulu prvaka, pa je Đurovski tako ušao u almanah večitih derbija kao trener kojio je tri puta manje od mesec dana pobedio najvećeg rivala, a Miroslav Đukić je bio trener koji je izgubio tri derbija

 

 

Nešto duže - 11 dana - bila je vremenska distance 2008. godine između duela u Kupu i prvenstvu. Partizan je 5. aprila dočekao Zvezdu u Superligi (1:1), da bi 16. aprila ova dva tima odigrala meč u polufinalu Kupa Srbije i Partizan je slavio na "Marakani" 3:2.