NBA

Trener Minesote u kolicima napustio halu: U sudaru sa Konlijem pokidao patelarnu tetivu desnog kolena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 09:40
Kris Finč se povredio posle sudara sa igračem Majklom Konlijem Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin
Kris Finč se povredio posle sudara sa igračem Majklom Konlijem

Trener Minesote Kris Finč imao je pomešana osećanja posle prolaska svog tima u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, jer je uz velike bolove napustio halu u Finiksu zbog pokidane patelarne tetive u desnom kolenu! Na 1:41 pre kraja meča, kada je brutalnim zakucavanjem Entoni Edvards poveo "vukove" ka četvrtoj pobedi, Majkl Konli je posle duela sa Devinom Bukerom naleteo na svog trenera Finča i u sudaru ga teže povredio.

 

 

Stradalo je koleno, a Finč je na ramenima asistenata odskakutao u svlačionicu, a zatim u kolicima otišao u bolnicu gde mu je ustanivljena ozbiljnija povreda.

Meč je završiko asistent Micah Nori koji je posle meča medijima otkrio stanje povrede trenera ali i njegovo raspoloženje.

"Očigledno je dobro raspoložen, kao i momci", rekoa je Nori.

Finč je tako u noći gde je saznao da je trećeplasirani u izboru za najboljeg trenera sezone NBA lige (Mark Degnolt ili po francuskom Dejnoa), doživeo plasman Minesote u polufinale, ali i težu povredu. Koliko će ga ona omesti da priprema polufinale protiv Denvera ili Los Anđeles Lejkersa pokazaće naredni dani.