Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Duel dva Radnička, IMT dočekuje TSC

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2024 09:39
Trener Radničkog 1923 Feđa Dudić MN Press
Trener Radničkog 1923 Feđa Dudić

Trećeg takmičarskog dana prolećnog dela Mozzart Bet Superlige biće odigrana dva duela u kojima će se najpre sastati Radnički 1923 i njegov imenjak iz Niša, a potom će IMT ugostiti TSC.

Šef stručnog štaba Kragujevčana, Feđa Dudić ističe da su prve utakmice nakon zimske pauze dosta specifične, ali da je njegov tim spreman za nastavak takmičenja.

"Iako zimska pauza nije bila preterano duga, uželeli smo se takmičarskih utakmica. Mislim da spremni dočekujemo start prolećnog dela prvenstva, uprkos brojnim problemima sa povređenim i bolesnim igračima. Očekujem da na premijeri protiv Radničkog iz Niša ponovimo igru iz pripremnih utakmica u Antaliji. U tom slučaju sigurno je da nam bodovi neće izmaći. Činjenica je da su prve utakmice nakon pauze u prvenstvu dosta specifične, ali mi znamo šta nam je cilj, a to su sva tri boda i učinićemo sve što je u našoj moći da do njih na kraju i dođemo", rekao je strateg domaćeg sastava, dok njegov kolega na klupi Nišlija, Nikola Trajković istakao:

"Zadovoljan sam onim što smo ostavili iza sebe i sada prelazimo u takmičarski period gde nemamo više prava da pričamo o tome da je Radnički igrao dopadljiv fudbal, a da nije donosio bodove. Na svakoj utakmici moramo da popravljamo saldo. Promenili smo 'krvnu sliku' svlačionice, doveli smo nove igrače. Neke koji su bili bitni za našu igru, ali su bili dugo u klubu, pa je došlo do zasićenja, pustili smo da odu. Mislim da smo manje-više napravili dobar prelazni period, doveli igrače koji su nam potrebni, kompletirali ekipu i od nedelje idemo ka cilju koji smo zacrtali, a to je da Radnički iz Niša i sledeće sezone igra Superligu."

Odmah nakon meča u Kragujevcu, IMT će dočekati TSC, a trener domaćeg sastava Nebojša Jandrić tvrdi da će njegovi igrači dati sve od sebe kako bi iznenadili renomitnaog rivala.

"TSC je u ovom trenutku klub za primer, po načinu kako funkcionišu, gledajući kontinuitet igračkog i trenerskog kadra. Sve se to odražava kroz rezultate i nisu slučajno tu gde jesu. Poštujemo tu činjenicu, ali nećemo se predate. Ne možemo nikome da pretimo, ali znamo pokazati zube", rekao je Jandrić, a trener tima iz Bačke Topole, Žarko Lazetić je dodao:

"Ekipi IMT-a upućujem komplimente, pre svega zbog rezultata koje su napravili odmah po ulasku u Superligu. Luković je drugi strelac lige, dali su mladom igraču kapitensku traku koju je on i opravdao i vidi se znaju šta rade. U svim fazama igre su dobro organizovani, a nismo zaboravili da smo ih u prvom delu prvenstva dobili golom u poslednjim minutima neizvesne utakmice koja je mogla da ode na obe strane. Očekujem fenomenalan i neizvestan meč kome se radujemo i jedva čekamo da odmerimo snage."

Meč u Kragujevcu igra se od 13.00 časova uz direktan prenos na kanalu TV Arena sport 2, dok će susret IMT-TSC biti prenošen na kanalu TV Arena sport 10 od 15.00 časova.

Mozzart Bet Superliga, 20. kolo

subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)
/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90+4 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)
/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost Lučani 1:1 (0:0)
/A. Radulović 83 pen - Eze Frajdej 90+6/

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (2:0)
/Rodić 9, Olajinka 16 - Dragović 86ag/

nedelja

Radnički 1923 - Radnički Niš 13.00 (TV Arena sport 2)
IMT - TSC 15.00 (TV Arena sport 10)

ponedeljak

Napredak - Spartak 16.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore