Premijer liga

Klop se izvinio, Van Dajk javno prozvao saigrače: Da li oni žele titulu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 09:07
Van Dajk nije uspeo da spreči Brantvajta da postigne prvi gol Tanjug/Peter Byrne/PA via AP
Van Dajk nije uspeo da spreči Brantvajta da postigne prvi gol

Vaterlo Liverpula u nevreme. Posle eliminacije od Atalante u četvrtifinalu Lige Evrope, ekipa Jirgena Klopa porazom od Evertona u gradskom derbiju (2:0), prvim od 2010. godine, izgubila je korak za Arsenalom i Mančester sitijem u trci za titulu Premijer lige i to na četiri kola pre kraja. Od moguća četiri trofeja, ostaće im po svemu sudeći samo onaj jedan u Liga Kupu Engleske.

Arsenal ima tri boda prednosti, Siti ima dva meča manje, ali i bod manje od Liverpula i svima na Ostrvu, pa i Jirgenu Klopu jasno je da malo šta više zavisi od njih.

"Ne znam šta da odgovorim na temu titule, osim pogledajte tabelu. Arsenal i Mančester Siti bi morali da imaju veoma loše serije i izgube neke bodove, mi sve da dobijemo. Ako oni izgube sve mečeve, a mi igramo kao protiv Evertona onda se ništa ne bi promenilo. Moramo da igramo bolji fudbal", rekao je Klop.

Nemački stručnjak je želeo trijumfalno da se oprosti od Liverpula, ali po svemu sudeći dogodiće se ono suprotno. Jasno je zašto nije bio raspoložen za priču.

"Ne znam šta da kažem. Mogu samo da se izvinim ljudima za ovo večeras. Trebalo je bolje, ali nismo. Ljudi me pitaju za mentalitet i nije u pitanju stav. Niko namerno ne radi nešto ovako i moj posao je da ekipu dovedem u situaciju da ima više samopouzdanja. To je najzahtevniji deo fudbala", rekao je Nemac.

Kapiten Virdžil Van Dajk nije krio razočarenje u tim i saigrače.

"Da li zaista žele da osvoje titulu? Ako igrate ovako meč, ne dobijete nijedan duel i date sudiji priliku da izvede slobodan udarac, onda nemamo nikakve šanse da osvojimo titulu. Veoma sam razočatran, svako mora da se pogleda u ogledalo i pogleda svoj nastup protiv Evertona i razmisli da li je dao sve od sebe. Očigledno je da moramo da igramo bolje protiv ekipa koje se bore za opstanak. Ako budemo igrali kao protiv Evrtona, nemamo nikakve šanse da se smatramo kandidatom za titulu", rekao je kapiten Liverpula.