Premijer liga

Liverpul slavio protiv Vest Hema, Klop oduševljen: Neće se mnogo timova u Premijer ligi radovati protiv njih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.09.2023 19:43
Liverpul slavio protiv Vest Hema, Klop oduševljen: Neće se mnogo timova u Premijer ligi radovati protiv njih Tanjug/AP Photo/Jon Super, File

Sjajnom igrom, pre svega u drugom delu meča, fudbaleri Liverpula odbranili su svoj teren u duelu protiv Vest Hema, slavili 3:1 i zauzeli drugo mesto na tabeli Premijer lige.

Domaći tim je u vođstvo doveo Mohamed salah u 16. mnutu s abele tačke, Džerod Boven  je izjednačio u 42. minutu, a pobedu Liverpulu su golovima donelu Darvin Nunjez u 60, odnosno Diogo Žota u 85. minutu.

Nemački trener na klupi "redsa", Jirgen Klop nije krio oduševljenje zbog pobede svog tima, jer kako on kaže, neće se mnogo timova u Engleskoj naigrati protiv Vest Hema, bez obzira što im je ovog leta otišao najbolj igrač, Deklan Rajs.

"Nije bilo lako pobediti ovu utakmicu. Igrali smo protiv Vest Hema koji je izuzetan tim, a Dejvid Mojes je fantastičan trener. Nas dvojica smo pre ove utakmice imali dugačak razgovor i zaista imam sjajno mišljenje o njemu", rekao je posle meča Jirgen Klop i nastavio:

"Vest Hem je tim koji će svakoj ekipi u ligi stvarati problem i koji će se boriti za visok plasman. Uostalom, oni su osvajači Lige konferencija i to treba da se ceni. Moji igrači su odigrali onako kako je trebalo, kontrolisali su meč, stvarali šanse i došli do izuzetno važne pobede, jer, ponoviću, neće mnogo timova u Premijer ligi osvajati bodove protiv Vest Hema. Zato i kažem da posle današnjeg utakmce mogu da budem srećan".

Igrači Liverpula su sezonu počeli remijem sa Čelsijem u prvom kolu Premijer lige, a potom su vezali šest trijumfa, četiri u šampionatu i jednu u Ligi Evrope protiv ekipe LASK.