Žuti karton

Dejan Santrač analizirao suđenje: Orsato nije blistao, a ni oštetio Srbiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 00:28
Danijele Orsato u razgovoru sa Aleksandfrom Mitrovićem i Sergejom Milinkovićem-Savićem MN Press
Danijele Orsato u razgovoru sa Aleksandfrom Mitrovićem i Sergejom Milinkovićem-Savićem

Dejan Santrač, predsednik Sudijske komisije FSS, je za TV Arena sport analizirao suđenje Danijelea Orsata na meču Srbija - Engleska (0:1), u prvom kolu Grupe C UEFA EURO.

"Orsato je imao drugačiji stil suđenja, zadržao je svoj stil. Miran je i hladniokravn, solidno je odsudio meč. On je jedan od favorita za finale, ali mogao je da bude i ubedljiviji", istakao je Santrač.

Prevideo je u 29. minutu da Nemanja Gudelj nije napravio faul nad Trentom Aleksanderom-Arnoldom.

"Orsato nije imao najbolju poziciju. Nije na pravi način procenio start Gudelja. Aleksander-Arnold je već video da gubi loptu i mislim da nije bio prekršaj."

Žuti karton Gudelja sredinom prvog dela je takođe prestrogo dodeljen.

"U principu ima prekršaja od Gudelja, ali nije za žuti karton. Orasto je imao ideju da kazni nekog od igrača Srbije zbog učestvalih prekršaja nad Belingemom. Bilo ih je nekoliko pre toga, kažnjena je više ekipa Srbije nego Gudelj".

U 59. minutu igrači Srbije tražili su penal nad Aleksandrom Mitrovićem.

"Postoji blag kontakt od strane Tripijea. On je kasnio malo, bio je kontakt kukom sa Mitrovićem, ali nije došlo do saplitanja. Nije prekršaj, a nije ni kažnjivo. Situacija nije za poziv iz VAR sobe. Da je Orsato ovo dosudio kao penal, VAR bi to morao da podrži. Postoji negde kontakt, ali ostaje Orsatova procena i doživljaj cele situacije".

Mitrović je zaradio žuti karton.

"Prestrogo dosuđen karton. Nije blistao Orsato, nije bio na nivou, ali nije nas nešto ni oštetio. Treba držati fokus na ostatku takmičenja, biti optimista", istakao je Santrač.