Srbija na EURO 2024

Boško Đurovski: Imali smo previše respekta prema Englezima

komentari (0)

Izvor: Tanjug

17.06.2024 18:11
Boško Đurovski žali što Srbija nije uspela da osvoji bar bod protiv Engleske MN Press
Boško Đurovski žali što Srbija nije uspela da osvoji bar bod protiv Engleske

Nekadašnji reprezentativac Boško Đurovski ističe da je Srbija odigrala hrabro, ali da je imala previše respekta prema fudbalerima Engleske u meču prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Mislim da smo odigrali hrabro, ali dosta stidljivo na početku utakmice. Imali smo previše respekta prema reprezentaciji Engleske. Mislim da su se naši igrači psihički oslobodili posle primljenog gola i kako je vreme prolazilo igrali smo sve bolje i bolje", rekao je Đurovski za Tanjug.

On je istakao da mu je žao što Srbija nije uspela da izjednači.

"Žao mi je, kao i čitavoj naciji što nismo izjednačili i uzeli barem bod, koji će na kraju možda da bude presudan za odlazak u osminu finala EP".

On je ponovio da su fudbaleri Srbije imali veliki respekt prema reprezentativcima Engleske.

"Mislim da je selektor Srbije Dragan Stojković odigrao hrabro od početka meča sa dva napadača. Čini mi se da je Dušan Vlahović više igrao po desnoj strani. Mislim da je bio opterećen defanzivnim zadacima. On i Aleksandar Mitrović trebalo je da igraju kao dva centralna napadača i da više opterete odbrambene fudbalere Engleske. Ne zameram ništa Stojkoviću, koji igra ofanzivni fudbal sa Filipom Kostićem i Andrijom Živkovićem po desnoj strani. Nadam se da ćemo da osvojimo tri boda protiv Slovenije, koja će, nadam se da budu dovoljna za plasman u osminu finala EP", zaključio je Đurovski.