Video

Nemci nam žele sreću, odzvanja "Jutro je", a uz "orlove su i Makedonci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2024 15:00
Navijači Srbije pred utakmicu sa Engleskom Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber
Navijači Srbije pred utakmicu sa Engleskom

Nije previše toplo u Gelzenkirhenu, štaviše temperatura ne prelazi 18 stepeni Celzijusovih, ali je na ulicama malenog rudarskog grada u severnoj Vestfaliji atmosfera i te kako uzavrela.

Prave je navijači Engleske i Srbije.

Večeras do 21 sat stadionu Šalkea selekcije "tri lava" i "orlova" ukrstiće koplja u prvoj utakmici na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj (direktan prenos na TV Arena 1 Premium).

Ostrvski tim će imati veću podršku na tribinama nekada najmodernijeg stadiona u Evropi, ali bez nje neće ostati ni  "Piksijev" tim. Štaviše, na ulicama Gelzenkirhena se ne može naći lokalni Nemac koji će navijati za Engleze, a podrška za naš nacionalni tim se od njih može dobiti bukvalno na svakom koraku.

Sami prilaze i poručuju: "Puno sreće večeras", dok nastavak poruke i nije za objavljivanje. Jednostavno, ne vole ih i očigledno je da je ovde čuvena krilatica izmenjena i da glasi "mrze ih kao Engleze".

Srpski navijači zauzeli su određene trgove u gradu i uz popularnu pesmu Nade Topčagić počeli pripremu za utakmicu. Uz njih su i pristalice Severne Makedonije, njihov tim, za razliku od prethodnog šampionata, na ovom ne učestvuje, ali su se naše komšije opredelile za koga će navijati.

Veslo je i bez incidenata u Gelzenkirhenu, a nadamo se da će tako i ostati.