Vesti EURO 2024

Španac Munuera sudi Srbiji protiv Mađarske u derbiju grupe "G"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 16:30
Španac Munuera sudi Srbiji protiv Mađarske u derbiju grupe "G" TV Arena sport/ Screenshot

Huan Martinez Munuera sudi derbi meč kvalifikacione grupe "G" za plasman na EURO 2024. između Srbije i Mađarske koja se 7. septembra (TV Arena 1 Premium) igra na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Španski arbitar ima 41 godinu, od 2015. je na međunarodnoj pozornici i nije sudio A timu Srbije, već samo mladoj selekciji u duelu sa Rusijom 2019. godine. S obzirom da će zbog kazne na tribinama stadiona "Rajko Mitić" biti samo deca do 14 godina, Španac neće imati poseban pritisak sa te strane, ali će na terenu zato sigurno imati posla.

Tokom karijere Munuera je delio pravdu na tri El Klasika među kojima je i poslednji zvanični odigran u aprilu i to u revanš meču polufinala Kupa Kralja. Realu je kao gost na Kamp Nou pobedio 4:0. Munueri će pomagati Dijego Barbero i Miguel Martinez, četvrti arbitar je Alehandor Munjiz Ruiz.

Srbija 10. septembra igra drugi kvalifikacioni meč u ovom "prozoru", gostuje u Litvaniji a sudija još nije određen. Posle četiri kola, Srbija i Mađarska dele prvo mesto sa po sedam osvojenih bodova u tri odigrane utakmice.