Vesti EURO 2024

Rezime prvog kola na EURO: Golovi padali na svaka 32 minuta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 08:46
Maksimilijan Veber je autor jednog od tri autogola na EURO Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar
Maksimilijan Veber je autor jednog od tri autogola na EURO

Završeno je prvo kolu u svih šest grupa na UEFA EURO 2024. godine i uočljiva je dosta dobra efikasnost jer su postignuta 34 pogotka u 12 mečeva, odnosno prosek je 2,84 po meču. Navijači na stadionima, ali i auditorijum kraj malih ekrana videli su pogodak na svaka 32 minuta.

Najefikasniji meč viđen je na otvaranju, kada je Nemačka pobedila Škotsku 5:1, nijedan susret nije završen bez golova, uz samo jedan remi i to u duelu Danske i Slovenije, u našoj C grupi. Pet selekcija nije postiglo pogodak a među njima je i Srbija (Hrvatska, Belgija, Ukrajina, Austrija).

Bilo je 34 različitih strelaca, uz tri autogola (Ridiger, Veber, Hranač). Lider u asistencijama je Rumun Man (dve), najviše šuteva uputio je Kristijano Ronaldo (tri), najviše faulova napravili su Nuno Mendeš, Belingem, Muldur, Duda, Andrih i Saša Lukić (po pet), a najviše odbrana imao je golman Češke Stanek (sedam).

Najviše je lopta bila u nogama igrača Portugalije (69 odsto), najprecizniji u pasovima bili su Nemci (94 odsto), najviše faulova napravili su na mečevima Srbija i Turska (po 20), najviše osvojenih lopti imali su Austrijanci i Francuzi (po 48).