Vesti EURO 2024

Vermezović se nada dobroj igri "orlova": Ako ne danas, kad ćemo pokazati svoje kvalitete

komentari (0)

Izvor: Tanjug

16.06.2024 16:41
Vladimir Vermezović veruje u dobar rezultat "orlova" MN Press
Vladimir Vermezović veruje u dobar rezultat "orlova"

Proslavljeni trener i fudbaler Vladimir Vermezović izjavio je danas da treba da se "nadamo dobroj igri naše reprezentacije jer ako ne danas protiv Engleza, kad ćemo onda pokazati sve svoje kvalitete".

Fudbaleri Srbije od 21 čas igraju protiv Engleske u Gelzenkirhenu u prvom kolu Grupe C Evropskog prvenstva.

"Pre svega bi trebalo da se nadamo dobroj igri naše reprezentacije jer ako ne danas protiv Engleza, kada ćemo onda pokazati sve svoje kvalitete. Činjenica je da su Englezi favoriti na današnjoj utakmici, ali to je samo jedan podatak koji skida breme sa naših momaka. Ja sam optimista, ja verujem u naš tim i ubeđen sam da će dobro odigrati i da neće praviti greške koje su pravili u Kataru", rekao Vermezović.

Bivši fudbaler i trener Partizana ističe da nema razloga da Srbija ne napadne večeras.  

"Staro pravilo u sportu je da je napad najbolja odbrana. Mi imamo dva sjajna napadača i ako selektor bude odlučio da izađe sa njima dvojicom na teren, protivnik će morati da povede računa. Svakako će oni vezati tri igrača za sebe a to ostavlja prostora našim veznim igračima u igri. Činjenica je da nemamo šta da izgubimo i to je još jedan detalj koji može biti značajan u ovoj utakmici", dodao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije.

 

 

Vermezović smatra da Srbija ima iskusan tim pun kvalitetnih pojedinaca.

"Trebalo bi u meč ući hladne glave, da budemo svesni svojih mogućnosti, a mogućnosti naših igrača su zaista velike. Prvi put u novijoj fudbalskoj istoriji mi imamo reprezentaciju sastavljenu od igrača koji igraju u svojim klubovima. Naši igrači imaju iskustva i znanja. Psihologija će odigrati veliku utakmicu, i bez obzira kako se završila današnja utakmica, sistem takmičenja otvara prostor da se mi kvalifikuje u drugi krug što bi svakako bio veliki uspeh za fudbalsku reprezentaciju Srbije", rekao je Vermezović za Tanjug.

Posebno je iskusni stručnjak istakao da je je prvi meč na svakom velikom turniru uvek najvažniji i da nema potrebe za kalkulacijama:

"Pravilo u sportu je da je svaka prva utakmica najvažnija. Zašto bismo mi ostavljali nešto i kalkulisali jer kalkulacije nikada dobro nisu donele. Mislim da bez kalkulacija treba da uđemo i večeras. Ne smemo da razmišljamo u tom pravcu da su Englezi najteži a da ćemo lakše sa Slovencima i Dancima. Neće nam biti nijedna utakmica lagana i isto tako mislim da će naši fudbaleri učiniti sve da našim protivnicima utakmice protiv Srbije budu teške. Optimista sam. Naše šanse su sigurno veće protiv Danske i Slovenije ali ne bih isključio ni to da baš iz inata nešto urade, a poznat je taj srpski inat i ako on proradi mislim da možemo da napravimo dobar rezultat danas", zaključio je Vermezović u razgovoru.