Vesti EURO 2024

Federiko Gati menja štopera Atalante u selekciji Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.06.2024 10:38
Federiko Gati Tanjug/(Marco Alpozzi/LaPresse via AP)
Federiko Gati

Selektor Italije Lućijano Spaleti zbog povrede Đorđa Skalvinija naknadno je pozvao u selekciju štopera Juventusa Federika Gatija. To je negde i očekivana odluka Spaletija jer je vagao između Skalvinija i Gatija i izabrao mlađeg defanzivca Atalante. 

Izgleda je Gatiju bilo suđeno da ide na EURO jer se defanzivac Atalante povredio juče pred kraj meča sa Fiorentinom, a u prošli petak otkazao je zbog povrede i Aćerbi. Spaleti je iz predostrožnosti rekao igraču Juventusa da nastavi sa treninzima kao da je znao šta bi moglo da se dogodi. Gati stiže u Koverćano na ručak, baš kao i Đanluka Skamaka (Atalanta), zadužuje opremu i priključuje se radu.

 

 

Spaleti na raspolaganju ima 29 igrača, trojica će u petak biti prikobrojni:

Golmani: Donaruma (PSŽ), Meret (Napoli), Provedel (Lacio), Vikario (Totenhem).

Defanzivci: Bastoni, Darmijan, Dimarko (Inter), Belanova, Bonđorno (Torino), Kalafijori (Bolonja), Kambijaso, Gati (Juventus), Di Lorenco (Napoli), Manćini (Roma).

Vezni red: Barela, Fratezi (Inter), Kristante, Pelegrini (Roma), Fađoli (Juventus), Folorunšo (Verona), Žoržinjo (Arsenal), Riči (Torino).

Napadači: Kjeza (Juventus), El Šaravi (Roma), Orsolini (Bolonja), Raspadori (Napoli), Retegi (Đenova), Skamaka (Atalanta), Zakanji (Lacio).