Vesti EURO 2024

Danci objavili spisak za EURO: Srbija će igrati protiv Hojlunda, Eriksena, Šmajhela...

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

30.05.2024 17:00
Poznato je u kom sastavu će Danci otići na Evropsko prvenstvo Profimedia
Poznato je u kom sastavu će Danci otići na Evropsko prvenstvo

Selektor fudbalske reprezentacije Danske Kasper Hjulmand saopštio je danas konačan spisak od 26 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Ova informacija može biti prilično interesantna ljubiteljima fudbala u Srbiji, s obzirom da će "Orlovi" u direktnom okršaju odmeriti snage sa ekipom sa Jiland. 

Što se najvećih zvezda tiče, na spisku se nalaze očekivana imena. Tu su Kristijan Eriksen, kao veteran sa najviše iskustva, Rasmus Hojlund, kao mlada zvezda u napadu, ali i neki igrači na koje se selektor može osloniti što se tiče sigurnosti i pouzdanosti, kao što je Pjer-Emil Hojberg i Jusuf Pulsen. Takođe, ne treba zaboraviti višegodišnju uzdanicu ekipe u liku golmana, Kaspera Šmajhela. 

 

 

Na celokupnom spisku se nalaze:

Golmani: Kasper Šmajhel, Mads Hermansen, Frederik Ronov.

Odbrana: Andreas Kristensen, Simon Kjer, Joakim Andersen, Janik Vestergor, Viktor Nelson, Aleksander Bah, Joakim Mele, Rasmus Nisen Kristensen, Viktor Kristijansen.

Srednji red: Kristijan Eriksen, Tomas Dilejni, Morten Hjulmand, Pjer-Emil Hojbjerg, Kristijan Norgor, Matijas Jensen, Mikel Damsgor.

Napad: Jakob Brun Larsen, Andreas Skov Olsen, Anders Drejer, Kasper Dolberg, Rasmus Hojlund, Jonas Vind, Jusuf Jurari Poulsen.

Reprezentacija Danske okupiće se u ponedeljak u Helsingoru, a do početka EP odigraće prijateljske mečeve protiv Švedske i Norveške. EP će biti održano od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Danska će igrati u grupi sa Srbijom, Engleskom i Slovenijom.