Vesti EURO 2024

Nisu više sila, ali mogu da iznenade: Holanđani objavili spisak za EURO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 18:50
Poznato je u kom sastavu će se fudbalska reprezentacija Holandije boriti na Evropskom prvenstvu. Profimedia
Poznato je u kom sastavu će se fudbalska reprezentacija Holandije boriti na Evropskom prvenstvu.

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije, Ronald Kuman saopštio je danas konačan spisak od 25 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Holandija će do početka EP odigrati prijateljske mečeve protiv Kanade i Islanda.

Mora se priznati, iako su u pitanju igrači iz najboljih liga sveta, da zemlja "lala" nije više fudbalska velesila, kakvom se nekada smatrala. Daleko su dani Van Bastena, a skoro zaboravljeno finale Svetskog prvestva u Južnoj Africi, kada su Arijen Roben, Robin van Persi, Dirk Kujt i ekipa došli nadomak dugoočekivanog krova planete. 

Guliver/AP Photo/Joao Matos

Selektor fudbalske reprezentacije Holandije, Ronald Kuman

Ova ekipa i tekako je kadra da se pobije sa najjačima, ali da li je u pitanju favorit za osvajanje šampionata Starog kontinenta? Ne može se to reći. Deluje da je konkurencija najviše oslabila na golu, s obzirom da su tri izabranika Ronalda Kumana nigde blizu neprikosnovenom Edvinu van der Saru ili Matinu Stekelenburgu. 

U odbrani još i izgleda kao da najmanje "propušta, sa imenima poput Matijasa de Lihta, Virdžila van Dajka, Denzela Damfriza i Džeremija Frimponga...

U odsdtalom ,spisak možete pogledati i proceniti da li je ova Holandija kadra za napad na zlatno odličje u Nemačkoj. 

Na spisku se nalaze:

Golmani: Džastin Bijlov, Mark Fleken, Bart Ferbrugen.

Odbrambeni igrači: Nejtan Ake, Dejli Blind, Virdžil van Dajk, Denzel Damfris, Džeremi Frimpong, Lustarel Gertruida, Matijas de Liht, Miki van de Ven i Stefan de Vrij.

Vezni igrači: Rajan Gravenberh, Frenki de Jong, Teun Kopmajners, Tijani Rejnders, Džerdi Šouten, Ćavi Simons, Džoi Verman i Žoržinjo Vajnaldum.

Napadači: Stiven Bergvajn, Memfis Depaj, Kodi Gakpo, Doneli Malen i Vout Veghorst.

Evropsko prvenstvo na programu je od 14. juna do 14. jula, a Holandija će igrati u Grupi D zajedno sa Francuskom, Poljskom i Austrijom.