Vesti EURO 2024

Petar Stojanović kaže da ga "lože provokacije" Srba: Slovenački fudbaler hrabar pred EURO 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2024 21:30
Petar Stojanović, fudbaler Slovenije, voli što otpisuju njegov tim Guliver/AP Photo/Darko Bandic
Petar Stojanović, fudbaler Slovenije, voli što otpisuju njegov tim

Prvi, ali i svi potonji komentari sastava grupe C ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u fudbalu za jednu od zajedničkih premisa imaju reprezentaciju Slovenije kao ekipu s najmanje šansi da prođe u drugi krug. 

Selektor Majtaž Kek još u noći žrebanja, u razgovoru za Arena sport, objasnio je koliko njegovom timu i njemu lično godi kada ih rivali unapred otpisuju. U smislu specijalne motivacije, koja inspiriše i beka "zmajčeka" Petra Stojanovića

"Pokazali smo već protiv Danske da možemo mnogo ako igramo na visokom nivou. Ako nismo na tom nivou i tu smo videli šta može da nam se dogodi. Imamo kvalitetne igrače. Protiv Srbije? Reći ću ovo: oni nam daju dodatni motiv! Neću ništa da predviđam, pričaćemo posle utakmice. Verujem u nas. Njihovi komentari i provokacije me „lože“. I molim ih da nastave. Ne mogu da dočekam utakmicu. Moji koreni su iz Srbije, ali u ovu utakmicu ulazim svom snagom", poručio je Petar Stojanović, defanzivac reprezentacije Slovenije i italijanskog Empolija, srpskih korena, u razgovoru za slovenačku Nogomaniju.

Osim sa Slovenijom, srpski fudbaleri će na decenijama čekanom EURO imati posla sa favorizovanom Engleskom i vrlo jakom Danskom, a selektor Dragan Stojković sutra će putem sajta Fudbalskog saveza Srbije otkriti spisak putnika na turnir u Nemačkoj i mečeve grupne faze sa dobro poznatim rivalima.