Srbija na EURO 2024

Mitrović odličan, a Tadić fantastičan fudbaler: Hari Kejn hvali ofanzivnu osovinu Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.06.2024 21:34
Hari Kejn, kapiten Engleske, ceni Srbiju, prvog rivala na EURO 2024 Guliver
Hari Kejn, kapiten Engleske, ceni Srbiju, prvog rivala na EURO 2024

Dan pred mečeve uobičajeno je rezervisan za zadnje konferencije za medije dva tima, kao i međusobno deljenje pohvala, pa je tako i Hari Kejn iskoristio priliku da, ispred selekcije Engleske, udeli komplimente fudbalerima Srbije, uoči meča prvog kola C grupe kontinentalnog šampionata u fudbalu (21.00, TV Arena 1 Premium).

Kao i svako ko se razume u ovaj sport, posebno svetlo bacio je na ofanzivni deo naše ekipe, odnosno na glavnog distributera lopti Dušana Tadića i surovog egzekutora u špicu, Aleksandra Mitrovića.

"Odličan tim, Srbi redovno pogađaju mrežu i očekujem agresivnu, zatevnu utakmicu sa naše strane. Izazovna i teška utakmica nam predstoji, svesno smo težine... Mitrović je odličan fudbaler, dao je mnogo golova za Srbiju. Tadić je takođe fantastičan fudbaler, posebno angažovan u korist tima", smatra kapiten "Gordog albiona", kom bi titula na EURO 2024 bila vrhunac karijere. 

 

 

To ga, naravno, nije sprečilo da iskaže optimizam kada je u pitanju ishod prve bitke njegovog tima za toliko čekanu i željenu titulu prvaka Evrope. Uz odbijanje poziva da daje konačne prognoze. 

"Ne razmišljamo toliko unapred, sve je moguće na utakmicama, na sve se pripremate i želite fantastičnu utakmicu. Želimo agresivno, kao i svaki, put, nadam se da ćemo pobedom otvoriti takmičenje". 

Kejn voli i rado igra za Englesku, ali je i ovog puta imao potrebu da to naglasi pred medijima iz svoje zemlje i Srbije. 

"Volim da igram za Englesku, moju zemlju. Ponosan sam zbog Prvenstva Evrope. Imamo dobru šansu, ona je pred nama, radili smo naporno na pripremama i ostaje nam da vidimo gde ćemo završiti. Jedni smo od favorita, uradili smo mnoge stvari, ulčuinili našu zemlju, ovde smo da ponovimo taj učinak", istakao je specijalista za pogotke iz redova ostrvskog sastava i nemačkog Bajerna. 

Standings provided by Sofascore