Vesti EURO 2024

Srbija protiv Austrije 4. juna u Beču počinje sa brušenjem forme za EURO 2024.

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.12.2023 12:23
Aleksandar Mitrović sa saigračima iz selekcije Srbije Profimedia
Aleksandar Mitrović sa saigračima iz selekcije Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije polako sklapa kockice u planovima za EURO 2024. godine, koji se igra u Nemačkoj od 14. juna do 14. jula. Dragan Stojković će okupljati reprezentativce u Staroj Pazovi izvesno 1. juna, a već 4. juna imaće prvi od dva pripremna meča i to protiv Austrije u Beču.

Izbor rivala je logičan jer Srbija u Grupi "C" ima za rivale Englesku (16.06), Sloveniju (20.06) i Dansku (25.06), tako da bi Austrijanci trebalo da "glume" i Slovence i Engleze. Traži se i drugi rival za 9. ili 10. jun, a FSS pregovara sa nekoliko Saveza koji gaje skandinavski stil fudbala. Sa druge strane Austrija igra u Grupi "D" protiv Francuske, Holandije i pobednika baraža "A" u kome se sastaju u polufinalu Poljska i Estonija, odnosno Vels i Finska.

Poslednje mečeve Srbija i Austrija odigrali su kvalkifikacijama za SP 2018. godine u Rusiji. "Orlovi" su slavili u Beogradu 3:2, a istim rezultatom su izgubili u Beču. Na stadionu "Rajko Mitić" strelci su bili Aleksandar Mitrović (dva) i Dušan Tadić, a na stadionu "Ernst Hapel" u Beču Luka Milivojević i Nemanja Matić. Sa istim rivalom sastajali smo se i u kvalifikacijama za SP 2010. godine u Južnoj Africi. "Orlovi" su pobedili u oba meča, prvo u Beču 3:1 (Krasić, Jovanović, I. Obradović), a zatim i u Beogradu 1:0 (Milijaš pen).

 

 

Fudbalski savez Srbije ugovorio je odigravanje dve prijateljske utakmice "A" tima u martu 2024. godine. Prvi protivnik biće Rusija u Moskvi 21. marta na stadionu Dinama „Lav Jašin”, dok je drugi rival Kipar, 25. marta u Limasolu.

Ekspedicija Srbije će tokom UEFA EURO biti smeštena u Augzburgu, prvi meč sa Engleskom igra u Gelzenkirhenu 16. juna, a preostala dva u Minhenu, sa Slovenijom (20.6) i Danskom (25.6).