Srbija na EURO 2024

Stojković o situaciji sa Tadićem: Nema bure oko kapitena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 00:07
Dragan Stojković je doneo odluku da Dušan Tadić započne utakmicu sa klupe MN Press
Dragan Stojković je doneo odluku da Dušan Tadić započne utakmicu sa klupe

Fudbaleri Srbije su poraženi do Engleske 1:0 (1:0) u prvom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Jedini pogodak je postigao Džud Belingem u 13. minutu, a Srbija je zaigrala znatno bolje nakon primlejnog gola.

Jedno od iznenađenje selektora Dragana Stojkovića bio je Dušan Tadić koji je meč počeo sa klupe. Nakon utakmice, kapiten "orlova" je za RTS rekao kako smatra da je trebalo da počne meč od starta i da je najbolji igrač ekipe, ali da poštuje odluku trenera.

Na konferenciji za medije, Stojkovića su mediji upitali da prokomentariše izjavu Tadića.

"To nije dobro ako je to rekao. Bila je to moja odluka iz taktički razloga. Želeo sam Tadića sa svežim nogama, ništa više. Radi se o taktici", rekao je selektor Srbije i dodao:

"Oko kapiten nema nikakve bure, taman posla. Možda je nekome to interesantno. On može da počne utakmicu, ali ovo je moja odluka i moje viđenje situacije. Ja sam na mestu na kom donosim odluke", zaključio je Stojković.

Srbiju sada čekaju dueli sa Slovenijom (20. jun) i Danskom (25. jun). Sve mečeve našeg nacionalnog tima, kao i sve ostale mečeve na Evropskom prvenstvu možete pratiti na kanalima TV Arena sport.