Srbija na EURO 2024

Dušan Tadić uputio javno izvinjenje Stojkoviću: "Pomirenje" kapitena i selektora na sastanku ekipe

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 16:36
Dušan Tadić, kapiten Srbije, našao zajednički jezi sa selektorom MN Press
Dušan Tadić, kapiten Srbije, našao zajednički jezi sa selektorom

Par dana posle izgubljenog meča s Engleskom i izjave nezadovoljstva Dušana Tadića, pružena je "ruka pomirenja" između kapitena fudbalske reprezentacije Srbije i selektora Dragana Stojkovića, kom je bila upućena indirektna ali vrlo jasna kritika povodom izbora startnih 11 za utakmicu prvog kola C grupe Evropskog prvenstva.

Tadić je tom prilikom otvoreno izrazio neslaganje s izostavljanjem njegovog imena iz sastava prve postave, smatrajući da bi tok i ishod bili drugačiji da je on od prvog momenta bio zadužen za građenje akcija i deljenje lopti u završnoj fazi, da bi sada uputio javno izvinejnje šefu. To jest, na internom sastanku sa ostatkom ekipe. 

"U hotelu „Maksimilijan” u Augzburgu, gde boravi reprezentacija Srbije tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj, održan je sastanak stručnog štaba „A” tima, na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem, i reprezentativaca Srbije.

Bilo je govora o predstojećim obavezama, a između ostalog kapiten reprezentacije Dušan Tadić je iskoristio priliku da se zbog nepromišljenih izjava posle utakmice sa Engleskom izvini selektoru Stojkoviću i saigračima.

Reprezentacija Srbije prema planu i programu nastavlja sa pripremama za drugi meč na Evropskom prvenstvu. Sutra oko podneva odlazi u Minhen gde su predviđene medijske aktivnosti, kao i zvanični trening", stoji na sajtu FSS.

"Orlove" 20. juna čeka duel sa Slovenijom (15.00, TV Arena 1 Premium), a posle toga i protiv Danske (25. jun, 21.00, A1P), što znači da imaju 180 minuta "fore" da izbore željeni plasman u nokaut rundu šampionata. Na kom Srbija nastupa prvi put u samostalnoj eri, odnosno 24 godine posle učešća nekadašnje Jugoslavije na EURO u Belgiji i Holandiji. 

Standings provided by Sofascore