Vesti EURO 2024

Fantastičan uspeh, očekujem da nas pogleda sreća na žrebu: Branislav Nedimović presrećan zbog odlaska fudbalera na EURO 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2023 12:44
Pozdrav kapitena Srbije, Dušana Tadića, sa potpredsednikom FSS, Branislavom Nedimovićem MN Press
Pozdrav kapitena Srbije, Dušana Tadića, sa potpredsednikom FSS, Branislavom Nedimovićem

Cele 24 godine posle Evropskog prvenstva u Holandiji i Belgiji, najbolji fudbaleri Srbije će sledećeg leta biti deo završnog turnira Starog kontinenta u Nemačkoj. Tada kao deo državne zajednice sa Crnom Gorom, a sada kao ponosni predstavnici samostalne države. 

Nisu "orlovi" bili na visokom nivou u remiju zadnjeg kola kvalifkacija sa Bugarskom, sinoć u Leskovcu, kao što kroz ceo ovaj ciklus nisu previše ličili na ekipu koja se pre jednog Portugala direktno plasirala na Svetsko prvenstvo 2022, ali je cilj ispunjen. I potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Branislav Nedimović, to stavlja u prvi plan. 

"Šta ima lepše kada posle 24 godine vežete dva velika takmičenja. Posle SP izborili smo direktno EP u Nemačkoj. Nadam se da ćemo juli mesec dočekati u Nemačkoj! Veliki, fantastičan uspeh. Da smo mogli bolje u kvalifikacija, mogli smo. Mogli smo da pobedimo Bugarsku, ali pritisak je bio ogroman. Bila je potpuno nova situacija, novi stadion. Vi očekujete da bude pet golova, a danas svi igraju fudbal. Sportski sektor će sve analizirati što se dešavalo", izjavio je drugi čovek FSS gostujući na TV Prva.

 

 

Drugog decembra u Hamburgu, selektor Dragan Stojković i njegovi puleni saznaće s kim će se sve boriti za mesto u nokaut rundi EURO 2024. Srbija žrebanje grupa dočekuje verovatno u četvrtom šeširu. 

"Očekujem da nas sreća pogleda na žrebu. Važno je da smo na EP posle 24 godine. Mi ćemo dati sve od sebe da baza bude dobra, da igrači budu zdravi i da pokušamo još jednom grupnu fazu. Plasman je veliki uspeh sam po sebi. Čestitima i selektoru i igračima ", kazao je Nedimović.