Vesti EURO 2024

Mladen Krstajić više nije selektor reprezentacije Bugarske, protiv "orlova" će tim voditi neko drugi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.10.2023 13:18
Mladen Krstajić više nije selektor reprezentacije Bugarske, protiv "orlova" će tim voditi neko drugi MN Press

Izvršni odbor FF Bugarske jednoglasno je smenilo selektora Mladena Krstajića. Bilo je samo pitanje dana kada će FF Bugarske uručiti otkaz nekadašnjem selektoru Srbije, pa će poslednji duel kvalifikacija protiv "orlova" u Leksovcu (19. novembar) voditi novi selektor.

Neuspeh u kvalifikacijama za EURO i slaba igra Bugarske bili su glavni razlozi Izvršnog odbora da uruči otkaz Krstajiću.

"Svi smo razočarani, Krstajić je jednoglasno smenjen. Pregovaramo sa novim trenerom i ne radi se samo o jednoj osobi već o više njih. Ali, još nismo postigli dogovor. Nadam se da ćemo ga imenovati do 1. novembra. Cilj nam je da nađemo najboljeg trenera kako bi Bugarska igrala na potrebnom niovu", rekao je tehnički direktor FF Bugarske Georgi Ivanov na pres konferenciji.

Krstajić je imenovan u Bugarskoj u avgustu 2022. godine, pobedio je prva dva meča (Gibraltar i Severna Makedonija), nije bio poražen ni na turniru na Kipru. Ipak, Bugarska je sa samo dva osvojena boda u šest utakmica poslednja u kvalifikacionoj grupi G za plasman na Evropsko prvenstvo.