Srbija na EURO 2024

Rajković: Moramo da budemo agresivniji od početka Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 18:28
Predrag Rajković, golman reprezentacije Srbije Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit
Predrag Rajković, golman reprezentacije Srbije

Predrag Rajković je ponovo odlično odradio posao, ipak kod pogotka Slovenije nije mogao da reaguje. 

Odbrana Srbije pre i posle tog gola rivala delovala je odlično, međutim brinu te sitne greške u defanzivi koje nikako da se anuliraju.

"Ekipa je u odbrani mlada, ali Milenković je igrao dva Svetska prvenstva, Pavlović u Kataru, Veljković je igrao i u Rusiji i u Kataru. Ne bi smelo to da nam se događa. Veliki je pritisak, velika očekivanja. Na kraju svi želimo i hoćemo pobedu. Svako daje maksimum za reprezentaciju", rekao je Rajković.

Nervirao se dosta Rajković kada su igrači Srbije gubili loptu na sredini terena, a njega često ostavljali na "vetrometini".

"Zavisi od utakmice. To je živa igra. Moramo da se naviknemo na to. Moramo da budemo agresivniji od početka. Ne smemo da budemo labavi. Biće drugačija priča ako prvi postignemo gol, bićemo opušteniji, nećemo morati da srljamo".

Ipak, ono što je primetno odbrana naše reprezentacije mnogo bolje funkcioniše nego ranije. 

"Bilo je dosta priče i polemike oko odbrane. U ove dve utakmice pokazalo se da je ova trojka dobra. Dobro radimo na treninzima, kockice su se složile. Za sve je potrebno vreme, samo treba da igramo čvrstu odbranu i da probamo da pobedimo", istakao je Rajković.