Srbija na EURO 2024

Miloš Vučević za TV Arena sport: Mi imamo dugu tradiciju u sportu i nećemo da se spuštamo na nivo Hrvatske i Albanije Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2024 14:41
Premijer Srbije, Miloš Vučević FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bg
Premijer Srbije, Miloš Vučević

Najbolji fudbaleri Srbije danas, u dnevnom terminu (15.00, TV Arena 1 Premium), igraju "biti ili ne biti" meč drugog kola Evropskog prvenstva, a pre bitke s reprezentacijom Slovenije u Minhenu posetio ih je predsednik Vlade Republike Srbije, Miloš Vučević, koji je takođe izdvojio par minuta za TV Arena sport.

On je govorio o susretu sa Draganom Stojkovićem i reprezentativcima.

"Mnogo sam uspeo da čujem i naučim. Uspeo sam da ne umešam u taktiku selektoru. Deluje mi da je i selektor i ceo tim siguran u sebe i odaju utisak da su spremni da pruže maksimum i da su spremni za ovo Evropsko prvenstvo. Mi druge fudbalere nemamo, ove najviše volimo i treba da ih podržavamo".

Istakao je i da se susreo sa predstavnicima Slovenije.

"Sreo sam se sa predstavnicima Slovenije i gospodinom Čeferinom. Poželeli smo sreću jedni drugima, ali se nadam da će se njihove želje prema nama ostvariti".

O skandiranju hrvatskih i albanskih navijača:

"Ja mislim da to najbolje pokazuje ko je kakvog vaspitanja i kulture, oni su pokazali primitivizam. Nas to ne treba da sputava, naš osnovni zadatak je da pobeđujemo. Ne treba time da se bavimo već samo da prijavimo tamo gde treba. Ti koji su to skandirali su to i sprovodili tokom devedesetih. Mi imamo dugu tradiciju u sportu i nećemo da se spuštamo na taj nivo. Samo napred i dostojanstveno, treba da gledamo našeg selektora i naše igrače. Videćemo da li će UEFA reagovati, siguran sam da, ne daj Bože, mi skandiramo tako nešto bili bi ekspresno kažnjeni", podvukao je Vučević.

Posle poraza od Engleske, na početku nadmetanja u C grupi, Predragu Rajkoviću i družini preko su potrebni bodovi protiv selekcije bivše jugoslovenske republike, kako bi u kakvom-takvom miru dočekali zadnje kolo i meč sa Danskom (25. jun, 21.00, A1P).