Srbija na EURO 2024

Milovan Rajevac o meču Srbija - Engleska: Tadić umesto Mitrovića? To nije dobro...

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

17.06.2024 12:37
Milovan Rajevac MN Press
Milovan Rajevac

Srpski trener, Milovan Rajevac, bio je gost u emisiji "Euronews Jutro" u kojoj je govorio o utakmici Srbije i Engleske.

"Orlovi" su u nedelju poraženi od Engleza minimalnim rezultatom u prvom kolu grupe C na Evropskom prvenstvu.

"Englezi su pojedinačno bolji tim, ali timski nisu na nivou na kom se misli. Oni su dali gol na vreme i mislili su da će lako sa nama. Mi nismo imali odgovor na pitanje kako da igramo ako prvi primimo gol...", počeo je Rajevac.

O izmenama:

"Kapiten Dušan Tadić zamenio je Aleksandra Mitrovića. To nije dobro. To je naš najbolji tandem, a ovako smo menaljali 'traka za traku', to je naš najbolji tandem. Mislim da sami sebi tu pravimo problem, ako želimo da pobedimo mislim da su Tadić, Mitrović i Mladenović na levoj strani tri igrača koja donose šanse".

Istakao je Rajevac i da je poraz od 1:0 dobar rezultat.

"Englezi su nas dobili sa malo trčanja. Zatvorili nam sve, povukli, a mi nismo iskoristili dve velike šanse. 1:0 je ipak dobar rezultat", rekao je Rajevac, aludirajući na važnost gol razlike.

Dodao je da Srbija i dalje ima velike šanse za plasman u nokaut fazu.

"Jedna pobeda i mi idemo dalje, možda možemo i sa dva boda, a možda ne možemo ni sa tri. Za nas sledi ono prave, dve važne utakmice protiv ekipa koje su slabije na papiru od Engleske".

Za kraj, Rajevac je uputio savet selektoru Draganu Stojkoviću.

"Savet 'Piksiju' je da ne razbija tandem Tadić - Mitrović i Mladenović je tu kao neko ko je dosta golova namestio. Biće teško protiv Slovenaca koji igraju mudro, vraćaju se u zonu i čekaju priliku da napadnu u leđa".