Srbija na EURO 2024

Niko kao PIksi: Dragan Stojković postavio jedinstven rekord

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.06.2024 09:54
Dragan Stojković MN Press
Dragan Stojković

Nije uspela fudbalska reprezentacija Srbije da izbegne poraz od Engleske na startu Evropskog prvenstva u Nemačkoj, mada je prikazanom igrom zaslužila da osvoji barem bod, ali će ta utakmica, ipak, ostati u sećanju selektoru Draganu Stojkoviću.

Naime, ne samo da je meč u Gelzenkirhenu bio prvi zvaničan nastup "orlova" na EURO ili prvo učešće našeg tima od 2000 godine kad je nastupao pod imenom SR Jugoslavija, već je posebna i po još nečemu.

O čemu se radi?

 

 

Iskusni stručnjak je nakon susreta protiv Ostrvljana postao jedini fudbaler naše zemlje koji je i kao igrač i kao selektor učestvovao na Evropskom prvenstvu i Mundijalu.

Dragan Stojković je bio igrač na Prvenstvu Evrope u Francuskoj 1984. i 2000. u Belgiji i Holandiji, i Prvenstvu sveta u Italiji 1990. i Francuskoj 1998.

Kao selektor najbolji nacionalni tim predvodio je na Prvenstvu sveta u Kataru 2022. i sada na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj 2024.

"Važno je apostrofirati činjenicu da bi Dragan Stojković kao igrač zabeležio više nastupa na oba najveća takmičenja da 90-tih godina prošlog veka nije bilo sankcija UN zbog kojih državni tim nije učestvovao ni u kvalifikacijama, a neposredno po uvođenju istih bio vraćen sa Prvenstva Evrope u Švedskoj 1992. godine", stoji uobjavi na sajtu Fudbalskog saveza Srbije.