Srbija na EURO 2024

Cilj je drugo mesto u grupi i prolaz dalje: Sergej Milinković-Savić najavljuje uspeh fudbalera Srbije na EURO 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.06.2024 12:15
Sergej Milinković-Savić MN Press
Sergej Milinković-Savić

Do početka Evropskog fudbalskog prvenstva u Nemačkoj ostala su još četiri dana, a najboji fudbaleri Srbije svoj uvodni meč na EURO 2024 igraju u nedelju, 16. juna protiv selekcije Engleske.

Grupa u kojoj se još nalaze Danska i Slovenija nije laka, ali srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić smatra da on i njegovi siagrači imaju kvalitet da se nađu u drugom krugu.

To bi bio veliki uspeh, tim pre što će ovo biti prvo Evropsko prvenstvo za naš nacionalni tim još od 2000. godine kada je pod imenom Jugoslavija nastupao u Holandiji.

 

 

"Pre svega je veliki uspeh za sve nas što smo se plasirali u Nemčaku, ali mi ne želimo time da se zadovoljimo. Naš cilj je da osvojimo drugo mesto u grupi i tako obezbedimo plasman u nastavak takmičenja, bez obzira što i tri najebolje trećeplasirane ekipe 'izlaze' iz grupe", rekoa je SMS u razgovoru za sajt Fudbalkog saveza Srbije.

Jedan od ključnih igrača u postavci igre selektora Dragana Stojkovića odrigrao je protiv Austrije 50. meč u dresu sa nacionanim grbom, ali taj jubilarni duel neće pamtiti toliko koliko pobedu protiv Švedske u narednom susretu u kojem je ostvaren trijumf 3:0.

"Čast mi je što sam odigrao toliko mečeva za reprzentaciju, ali najvažnije je da smo imali dve odlične provere pred početak Evropskog prvenstva. Mogli smo da vdimo šta je dobro, a šta ne i da to promenimo do početka takmičenja. Ova ekipa momaka koja se nalazi u nacionalnom timu je najbolja sa kojom sam radio, atmosfera je sjajna što je veoma važno, i mnogo  bolje se osećamo nego pre početka Mudnijala u Kataru", rekao je Milinković–Savić.