Srbija na EURO 2024

Vlahović analizirao rivale na Evropskom prvenstvu: Nema lakih protivnika, ali i mi smo kvalitetna reprezentacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2024 16:55
Dušan Vlahović, napadač Srbije MN Press
Dušan Vlahović, napadač Srbije

Reprezentativac Srbije, Dušan Vlahović, govorio je za Fudbalski savez Srbije dan pred put u Švedsku, gde će "orlovi" imati poslednju proveru pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Biće to ujedno i oproštaj Zlatana Ibrahimovića od dresa švedske reprezentacije, a pored toga, Vlahović je pričao i o protivnicima Srbije, igranju sa Aleksandrom Mitroviće, o sezoni Juvetusa...

Pomenuo je i Novaka Đokovića, koga je nedavno imao priliku da upozna.

"Nismo Nole i ja imali priliku da popijemo kafu, jer je kasno završio meč, a malo sam stidljiv sa ljudima, naročito kad ih ne poznajem dovoljno. Nisam želeo ni previše da ga zapitkujem, imam osećaj da u takvim situacijama smetam ili uznemiravam, međutim, Novak je takav da je sam pitao neke stvari. Ostavio je sjajan utisak, ostavio me bez reči, dao mi je telefonski broj i rekao da se ne ustručavam da ga pozovem, da je uvek dostupan. To je u meni probudilo osećaj velikog zadovoljstva, jer je Đoković najbolji u istoriji svog sporta, jedan od najboljih sportista svih vremena. Time pokazuje prizemnost, skromnost, vaspitanje. I dalje ne mogu da se otmem tim utiscima. Razgovor sa Novakom Đokovićem je promenio dosta stvari, neke detalje sam i ja promenio kod sebe".

Posle Đokovića, osvrnuo se na kolegu iz napada Srbije, Aleksandra Mitrovića.

"Mitar je počeo da igra za reprezentaciju sa 18, 19 godina. Ne bih poredio, on je rekorder, a u ovom trenutku ne razmišljam da prestižem Aleksandra, iako rekordi postoje da bi se obarali. Želim da doprinesem reprezentaciji koliko zavisi od mene, a ne opterećujem se da li ću dati gol. Znači mi što sam deo generacije sa Mitrovićem, Tadićem, Kostićem... Oni su stariji i vuku, a mi idemo za njima i slušamo".

O protivnicima Srbije na predstojeće, Euru:

"Nema lakih utakmica i protivnika, jeste fraza da danas svi igraju fudbala, koji se protokom vremena promenio. Danas sve reprezentacije ozbiljno shvataju takmičenja, pripreme, tehničke stvari, ishranu, detalje. Ne znam da li su ljudi svesni u koliko teškoj grupi se nalazimo. Engleska je jedna do glavnih favorita, Slovenija je igrala sjajno u kvalifikacijama, dobila Portugal u martu, dok su Danci na prošlom EP dogurali do polufinala. I mi smo kvalitetna selekcija, sa svima možemo da se takmičimo, samo je potrebno da izađemo hrabro", poručio je Vlahović.