Srbija na EURO 2024

Ratkov i Stojić oduševljeni atmosferom pred EURO: Da predstavimo Srbiju u najboljem svetlu Coca Cola Euro 2024

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.06.2024 13:21
Trening reprezentacije u Staroj Pazovi MN Press
Trening reprezentacije u Staroj Pazovi

Fudbalska reprezentacija Srbije prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj igra 16. juna protiv Engleske u Gelzenkirhenu. Do duela sa "gordim Albionom" ekipa Dragana Stojovića odigraće dve kontrolne utakmice, protiv Austrije u Beču (4. juna) i Švedske i Stokholmu (8. juna).

"Orlovi" na put kreću u ponedeljak, a za to vreme pripremaju se u Staroj Pazovi. Debitant na velikim takmičenjima Patar Ratkov kaže da u bazi najjačeg srpskog tima vlada odlična atmosfera.

"Očekuje nas jedna tvrda utakmica, veoma zahtevna, jer Austrija dobra reprezentacija koja se mnogo troši, ali mi treba da gledamo sebe. Na treninzima radimo i na fizičkoj spremi, verujem da ćemo se dobro pripremiti i već u pripremnim mečevima pokazati dobro lice. Očekuje nas dobra atmosfera u Beču, biće mnogo naših navijača, lično imao sam mnogo zahteva za ulaznicama. Zaista je veliko interesovanje za utakmicu", rekao je Ratkov.

 

 

Srbija će na EP igrati u grupi C sa Engleskom, Slovenijom i Danskom.

"Engleska je jedan od favorita za osvajanje šampionata, Danska takođe ima veoma dobru selekciju, dobre pojedince, poštovanje i za Sloveniju, imaju i oni svoju računicu. Najvažnije je da se mi dobro spremimo. Da se kroz prijateljske utakmice pripremimo za ono što nas očekuje u Nemačkoj. Cilj je naravno da prođemo grupu", dodao je Ratkov.

On je istakao da je privilegija da igra pored napadača kao što su Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović i Luka Jović.

"Nije teško biti pored njih, to je privilegija! Gledam, upijam, kad imaš takve igrače ispred sebe, možeš samo biti bolji. Čast mi je zaista. Da li upijam nešto od najboljeg strelca u istoriji državnog tima? Naravno. Gledam kako rešava neke detalje na treningu, sve to meni olakšava da sutra budem bolji, kroz karijeru lakše da rešavam neke situacije. Uz njega svaki napadač može samo da napreduje", istakao je Ratkov.

Veljko Birmančević za TV Arena sport: Pazova preča od Ibice, reprezentacija mi je najveća satisfakcija

Reprezentativac Srbije Nemanja Stojić izjavio je da su prvi utisci fenomenalni.

"Atmosfera je odlična i svi jedva čekamo da počnu utakmice. Svi smo svesni šta se nalazi pred nama, svi želimo da postignemo dobar rezultat na EP i zbog toga smo uostalom i malo ranije počeli sa radom. Želimo Srbiju da predstavimo u što boljem svetlu", rekao je Stojić.

Stojić je član TSC-a iz Bačke Topole.

"Nisam znao za podatak da je mali broj igrača koji su igrali našu ligu, a nisu bili članovi Crvene zvezde i Partizana, imao status reprezentativaca na najvećim takmičenjima. To je svakako veliki uspeh za mene, naravno i za moj klub. Veoma sam počastvovan. Imao sam iza sebe dve dobre sezone u klubu, verujem da posedujem kvalitet da budem ovde. Negde sam se potajno i nadao pozivu, a da li sam baš bio siguran, ne mogu da kažem da jesam. Mnogo mi je drago da sam deo ove reprezentacije", istakao je Stojić.