WTA

Arina Sabalenka ima jasan cilj: Želim da godinu završim kao prva na WTA listi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2023 10:15
Arina Sabalenka ima jasan cilj: Želim da godinu završim kao prva na WTA listi Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Propustila je Arina Sabalenka veliku priliku da se pobedom protiv Uns Žaber, ne samo plasira u finale ovogodišnjeg Vimbldona, već i da sa čelne pozicije na WTA listi "smakne" Igu Švjontek.

Međutim, iako se to nije dogodilo u Londonu, Beloruskinja veruje da će do kraja godine uspeti da postane prva tensierka koja je zamenila Poljakinju na tom mestu u poslednjih godinu i po dana.

"Nisam uspela, ali ne gledam na to toliko tragično. Mislim da je mnogo važnije da godinu završim na prvom mestu WTA liste, nego da na toj poziciji provedem samo nedelju dana. Imam jasan cilj i daću sve od sebe da ga ostvarim. Nastaviću da radim naprono kako bih godinu završila kao najbolja na svetu", rekla je Sabalenka.

Nakon što su prve dve teniserka na listi najboljih na svetu učešće na Vimbldonu završile već pre borbe za trofej, razlika između njih dve će od ponedeljka iznositi svega 470 poena u korist Poljakinje, što obećava da će borba za čelo WTA liste biti velika.

Inače, Poljakinja Iga Švjontek je na čelnoj poziciji WTA liste od 4. aprila 2022. godine i trenutno je rekorderka po broju neprekidnog broja nedelja provedenih na čelu liste najboljih teniserki sveta od svih aktivnih igračica.