WTA

Iz privremene penzije pravo na US Open: Bivša Grend slem šampionka, Karolina Voznjacki, vraća se sa porodiljskog odsustva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2023 17:47
Iz privremene penzije pravo na US Open: Bivša Grend slem šampionka, Karolina Voznjacki, vraća se sa porodiljskog odsustva Guliver

Karolina Voznjacki tri godine uživala je u materinstvu, ali sada je 32-godišnja danska teniserka u dogovoru sa suprugom odlučila da se vrati profesionalnom tenisu i nastavi tamo gde je stala 2020. godine, kada je privremeno odložila reket.

Osvajačica 30 titula, pobednica Australijan Opena iz 2018. godine, višestruka (polu)finalistkinja US Opena i svojevremeno prvi ženski reket sveta, sa 71. nedeljom provedenom na vrhu WTA liste, prvo će igrati turnir u Kanadi, a onda će, kao dobitnica vajld karte, učestvovati na Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država (28. avgust - 10. septembar). 

"Postala sam majka i sada imam dvoje prelepe dece na kojoj sam tako zahvalna. Ali još uvek imam ciljeve koje želim da ostvarim. Želim da pokažem svojoj deci da možete da sledite svoje snove bez obzira na godine ili ulogu. Odlučili smo kao porodica da je vreme. Vraćam se da igram i jedva čekam!", napisala je između ostalog Voznjacki na svojim profilima na društvenim mrežama. 

 

 

Takođe, Voznjacki namerava da budeo deo Australijen opena 2024. godine, odnosno radi sve što su njene koleginice koje su se ostvarile kao majke. Od aktivnih igračica u WTA turu to su Viktorija Azarenka, Elina Svitolina, Tejlor Taunsend, Tatjana Marija, Evgenija Rodina i Vera Zvonareva.