WTA

Bajka Olge Danilović u Parizu još traje: Beograđanka u trećem kolu Rolan Garosa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 18:59
Bajka Olge Danilović u Parizu još traje: Beograđanka u trećem kolu Rolan Garosa MN Press

Novak Đoković dobio je srpsko društvo u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je jedina naša teniserka na drugom sezonskom Grend slemu, Olga Danilović, na spektakularan način dobila današnji duel sa Jasmin Paolini - 2:0 (6:2, 7:5).

U prvom setu je mladoj Beograđanki sve išlo od ruke, pa je sa dva brejka naplatila totalnu dominaciju protiv Italijanke, najavivši laganu "egzekuciju" nad rivalkom. A, onda su stvari otišle u kontra smeru.

U toj meri da je Olga zaigrala do neprepoznatljivosti loše i(li) devojka sa druge strane mreže odlično, pa je osvajačica dva turnira u WTA karijeri posle 1:5 bila na ivici propasti. Dok se nije trgla i zaređala sa uzimanjem poena i nizanjem gemova.

 

 

Kao lavina obrušila se 22-godišnjakinja sa 105. mesta na WTA listi na pola decenije stariju protivnicu sa Apenina i terala po svom sve dok nije pečatirala plasman u sledeću rundu. Za nastavak bajke, počete u odlično odrađenim kvalifikacijama za glavni žreb Grend slema na šljaci, na kom nikada u karijeri nije ovako daleko dogurala. 

Posle svega prikazanog ima pravo da se nada novom čudu, odnosno trijumfu nad Ons Žaber iz Tunisa, finalistkinju US Opena i Vimbldona 2022. godine, koja je pobedila Osean Dodin nešto ranije u toku dana.