WTA

Olga Danilović posle pobede: Zadovoljna sam, držim konstantnost

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

30.05.2023 18:29
Olga Danilović posle pobede: Zadovoljna sam, držim konstantnost MN Press

Srpska teniserka, Olga Danilović, plasriala se danas u drugo kolo Rolan Garosa pošto je slavila protiv Katerine Baindl sa 6:3, 6:2.

Potom je govorila i na konferenciji, na kojoj je prvo prokomentarisala svoj trenutni niz od devet pobeda.

"Srećna sam i zadovoljna sto sam prošla prvo kolo. Isti je rezultat kao prošle, ali se drugačije osećam, bolje, prija mi sve ovo. Idemo dalje, zadovoljna sam. Svojom igrom sam zadovoljna. Iz meča u meč držim konstantnost. Verovatno najbolji rezultat u karijeri. Srećna sam što imam konstantnost, što držim to svoje, radim iz meča u meč, razvijam igru, igram agresivno. Definitivno se osećam bolje i samim tim mislim da mi to daje samopouzdanje. Verujem u svoje telo, sebe. To je najveća razlika u odnosu na prošli put".

Naredna rivalka biće joj bolja iz duela Jasmin Paolini i Sorane Kirstee.

"Slično igraju. Sve su vrhunske igračice. Ne možeš da biraš, svaka je teška na svoj način. Od sutra ću da razmišljam o njima. Kirstea ima dobru sezonu. Paolini dolazi sa pobedama na turnir. Trenirala sam sa obe više puta. Mislim da će biti sličan meč kao danas. Možda su agresivnije nego ova danas".

U Olginom boksu je viđena i bivša teniserka Agneš Bukta, koju je predstavila kao prijateljicu.

"Igrala je tenis pre. Mađarica. Ona je tu kao pomoć, prijatelj. Nije trener. Znamo se dugo, prija mi što je tu".

Olga kaže da tenis morate da volite ukoliko želite da to bude vaš posao.

"Prvenstveno mora da se voli. Kad nisi tu biće, srcem, neće ni nec da pređe kad treba da pređe. Veći su pritisci, imaš veću organitaiju. To je cirkus koji premeštaš sa mesta na mesto. To je najveći prelaz. Neko se bolje snađe, neko lošije. Treba da se navikneš na to. Da umeš da držiš prostor sama sa sobom, ali ima i taj haos sa druge strane. Sada sam uspela da nađem. Najviše sama sebi mogu da pomognem, ali i da odmognem".