WTA

Kakav uspeh Olge Danilović, Srpkinja u drugom kolu Rolan Garosa: Ukrajinka nije imala šanse...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 14:03
Kakav uspeh Olge Danilović, Srpkinja u drugom kolu Rolan Garosa: Ukrajinka nije imala šanse... MN Press

Samim plasmanom u glavni žreb Rolan Garosa, Olga Danilović napravila je veliki uspeh u karijeri, a danas je otišla i korak dalje, pošto se plasirala u drugu rundu takmičenja. 

Na startu turnira odigrala je još jedan odličan meč, u kojem je posle sat i po vremena igre, savladala 83. teniserku sveta Katarinu Bajndl u dva seta (6:3, 6:2). Olga, koja trenutno zauzima 105. mesto WTA liste time je nastavila sjajnu seriju rezultata, upisavši osmu pobedu zaredom, a šansu da nastavi odličan niz imaće u drugom kolu, protiv pobednika meča Sorana Kirste - Jasmin Paolini.

Da se rivalka srpske teniserke danas neće lepo provesti na terenu broj 10, mogli smo da naslutimo već nakon 15ak minuta igre, kada je Olga napravila dva brejka i zahvaljujući odličnoj igri na svom servisu povela 4:0. U nastavku uvodnog seta usledio je blagi pad u igri Danilovićke, ali je ipak uspela da zadrži nalete Ukrajinke i povede na meču 1:0.

Iako to rezultat ne pokazuje, drugi deo igre je bio daleko teži za Srpkinju. Katarina Bajndl je ušla u napadački ritam i uprkos ranom brejku Olge, Ukrajinka je uspela da oduzme servis 105. teniserki sveta i dođe do izjednačenja u četvrtom gemu. Međutim, kada je bilo potrebno, Danilovićka je zaigrala agresivnije. Ubrzo je povela 3:2, da bi se u narednom gemu namučila da odbrani servis. Ali, u nastavku meča je ipak zadržala koncentraciju i sa tri vezana gema obezbedila je mesto u drugom kolu Rolan Garosa.