WTA

Kakva šteta: Luna Vujović ostala bez trofeja u Banjaluci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.06.2024 16:42
Luna Vujović ostala bez trofeja na ITF turniru u Banjaluci Guliver
Luna Vujović ostala bez trofeja na ITF turniru u Banjaluci

Kakva šteta... Najtalentovanija srpska teniserka Luna Vujović (14) nije uspela da se domogne prvog  trofeja u profesionalnoj karijeri, pošto je u finalu ITF turnira u Banjaluci, poražena od Žive Falkner sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Uprkos činjenici da je u finalu igrala protiv sedam godina starije i duplo bolje rangirane rivalke, šampionka Vimldona u kategoriji igračica do 14 godina, pružila je više nego dostojan otpor Slovenkinji. Ali, nažalost, nije imala dovoljno snage da nastavi bajku u Banjaluci.

 

 

Determinaciju i potvrdu da srpska teniska javnost ne treba da brine za budućnost, pokazala je Vujovićeva u uvodnom setu, gde je od 2:5, uspela da se izdigne i brejkom priđe na gem zaostatka (4:5). Međutim, nije uspela da napravi još jedan ekstra korak i odvuče set u "produžetak", pa je Falknerova ipak došla do vođstva - 1:0.

Da će se Falknerova još malo pomučiti da dođe do treće ITF titule u karijeri, bilo je jasno već početkom drugog seta, kada je srpska teniserka odmah oduzela servis rivalke. Ali, ispostavilo se, više od toga ipak nije mogla. Slovenkinja je zaigrala bolje na mreži, podigla procente iz igre, vratila brejk u nastavku i posle sat i po vremena slomila otpor srpske teniserke.

Luna Vujović trenutno zauzima 967. mesto WTA liste, dok je poređenja radi, rivalka iz Slovenije 483. na svetu.