WTA

Olga Danilović napredovala 10 mesta i sada je 112. na svetu: Iga Švjontek čvrsto drži čelnu poziciju WTA liste

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 09:44
Olga Danilović Guliver/Imago Sports
Olga Danilović

Srpska teniserka, Olga Danilović napravila je skok od 10 mesta na najnovijoj WTA listi najboljih svetskih igračica i trenutno zauzima 112. poziciju sa 698 osvojenih bodova.

Napredak u poslednjih sedam dana napravila je i Natalija Stevanović koja je sa 189. mesta "skočila" na 186. poziciju liste najboljih svetskih igračica.

Lider na WTA listi i ove nedelje je Polakinja Iga Švjontek koja ima koja ima 10.910 bodova, a iza nje je Arina Sabalenka iz Belorusije sa 7.948 bodova.

 

 

Njih dve su minulog vikenda igrale u finalu turnira u Madridu, a uspešnija je bila Poljakinja koja je osvojila 20. trofej u karijeri i tako nastavila dominaciju u ženskom tenisu.

Treča pozicija pripada Amerikanki Koko Gof, četvrta igračica sveta je Elena Ribakina iz Kazahstana, dok je peta na listi Džesika Pegula iz Sjedinjenih Američkih Država.

Čehinja Marketa Vodroušova je prošle nedelje bila na sedmoj, a ove je na šestoj pozicji, jedan korak napred je napravila i Ćinvin Ženg iz Kine koja je trenutno sedma igračica sveta, dok je Grkinja Marija Sakari sa šeste pozicije pala na osmo mesto.

Uns Žaber iz Tunisa je na devetom mestu liste najboljih svetskih igračica, a na desetom je Jelena Ostapenko iz Letonije.