WTA

Olga Danilović preko Jul Nimajer do glavnog žreba u Madridu: Srpkinja prošla kvalifikacije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 16:48
Olga Danilović, srpska teniserka, plasirala se u glavni žreb turnira u Madridu Guliver
Olga Danilović, srpska teniserka, plasirala se u glavni žreb turnira u Madridu

Srpski tenis imaće predstavnicu u glavnom žrebu Mastersa u Madridu, pošto je Olga Danilović u zadnjem kolu kvalifikacija bila bolja od Jul Nimajer, dobivši oba seta rezultatom 6:4. 

Prvi deo sudara naše teniserke, sa 122. WTA liste, sa koleginicom iz Nemačke (111) obilovao je brejkovima: Beograđanka je je tako povela s 1:0 i uvećala prednost na 3:0, rivalka joj se oduzimanjem gena na njen servis revanširala u 4. i 8. po redu, da bi Olga zatvorila tu seriju u ključnom trenutku (5:4).

 

 

Naslednica predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Predraga Danilovića, u nastavku susreta bila je neko vreme u podređenom položaju, obzirom na to da je Nemica "brejknula" protivnicu za 3:1, međutim njen uzlet je bio kratkog daha.

Olga je identičnim putem stigla do 2:3, pa preokrenula odnos snaga u finišu drugog seta (5:4), a onda svojim gemom stavila tačku na (za sada) uspešan nastup na takmičenju serije 1.000 na šljaci, koje počinje ove srede. 

U muškom delu singla nastupiće sigurno Dušan Lajović i Miomir Kecmanović, koji su juče dobili rivale, dok će mladi Hamad Međedović danas igrati meč kvalifikacija.