WTA

Bezbolan poraz teniserski Srbije od Austrije na Bili Džin King kupu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.04.2024 20:34
Lola Radojević, teniserka Srbije Teniski savez Srbije
Lola Radojević, teniserka Srbije

Ženska reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto u prvoj grupi Evro-afričke zone Bili Džin King kupa pošto je danas poražena od Austrije rezultatom 0:3.

Poslednjeg dana takmičenja u Portugalu Srbija, koja je već obezbedila plasman u novembarski plej-of za Svetsku grupu, igrala je meč bez značaja protiv Austrije. Elena Milovanović je prva izašla na teren i poražena je od iskusne Tamire Pašek rezultatom 0:2 (4:6, 2:6).

Druga je na teren izašla Mia Ristić protiv Sinje Kraus, i takođe poklekla rezultatom 0:2 (2:6, 4:6). U dublu su Elena Milovanović i Mia Ristić za rivalke imale Melani Klafner i Tamaru Kostić, a pobedu je odneo austrijski dubl posle super taj-breka 6:3, 4:6, 10:8.

Srbija je obezbedila novembarski plej-of pobedivši tri rivala iz grupe, Grčku i to sa Marijom Sakari, Švedsku, koja nam je ostala dužna od prošle godine i Norvešku. Selektor Dušan Vemić sjajno je ukomponovao iskustvo Aleksandre Krunić sa mladošću Mie Ristić i Lole Radivojević, uz konstantnost Elene Milovanović i povratak Nine Stojanović.