WTA

Teniserke Srbije pobedile i Šveđanke na "Bili Džin King" kupu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2024 16:50
Aleksandra Krunić Teniski savez Srbije
Aleksandra Krunić

Teniserke Srbije ostvarile su i treću pobedu u grupi C Prve grupe "Bili Džin King" kupa i idu u drugi krug plej-ofa. Posle Grčke i Norveške, teniserke Srbije pobedile su danas i Švedsku 2:0.

Aleksandra Krunić donela je prvi bod Srbiji pobedivši Rinaldu Person 2:0 (6:1, 7:6). Meč je trajao 98 minuta, a Krunićevba je prvi rešila za samo 26. Napravila je dva uvodna brejka, povela 4:0, pa zatim i trećim brejkom slavila 6:1. 

Drugi set je bio mnogo čudan jer nijedna teniserka u prvih osam gemova nije odbranila svoj servis. Krunićeva je povela 5:4, zatim je propustila šest meč lopti i morala u taj-brek. Njega je dobila 7:3.

Mia Ristić je takođe maksimalno pobedila Kaisu Vildu Heneman 2:0 (6:3, 7:5). Prvi set je dobila srpska teniserka 6:3, ali je on trajao više od 60 minuta. Mia je napravila tri brejka, rivalka jedan. U drugom setu za sve se pitala Ristićeva, povela je 4:0 i delovalo je da sigurno ide na laganom trijumfu. Međutim, Heneman se vratila sa četiri uzastopna osvojena gema, ali je Ristić ostala smirena i na kraju slavila 7:5.