WTA

Selektor Srbije Dušan Vemić objavio spisak teniserki za Bili Džin King kup

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.03.2024 18:16
Dušan Vemić, selektor teniserki Srbije Teniski savez Srbije
Dušan Vemić, selektor teniserki Srbije

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dušan Vemić objavio je spisak od pet igračica za sastav nacionalnog tima, koji će kroz Prvu grupu Evro-afričke zone pokušati da izbori plasman u plej-of za popunu Svetske grupe Bili Džin King kupa, saopštio je danas TSS.

Na spisku se nalaze teniserke Lola Radivojević, Mia Ristić, Elena Milovanović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović.

Pored Srbije na turniru Prve grupe Evro-afričke zone Bili Džin King kupa u portugalskom Oejresu od osmog do 13. aprila igraće Austrija, Bugarska, Danska, Grčka, Mađarska, Letonija, Holandija, Norveška, Švedska, Turska i domaćin Portugalija.

Na turniru u Portugaliji će učestvovati 12 reprezentacija, koje će biti podeljene u tri grupe sa po četiri selekcije. Sastav grupa biće poznat sedmog aprila u Oejresu

"Igraće se u tri grupe, po raund-robin sistemu, a sve prvoplasirane reprezentacije direktno će se plasirati u plej-of za popunu Svetske grupe. Tri drugoplasirane ekipe igraće po raund-robin sistemu za preostalo, četvrto mesto u plej-ofu. Trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi razigravaće po istom sistemu za plasman. Dve poslednjeplasirane ekipe ispašće u Drugu grupu Evro-afričke zone", saopšteno je iz TSS.