WTA

Nadal me inspiriše, nadam se da će biti na svom nivou sledeće sezone: Iga Švjontek najavila pohod na olimpijsku medalju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 13:58
Iga Švjontek Tanjug/AP Photo
Iga Švjontek

Najbolja svetska teniserka, Iga Švjontek naglasila je da se raduje povratku Rafaela Nadala, jer kako kaže on je neko ko nju inspiriše da pruža najbolje od sebe.

Poljakinja je naglasila i da je dobra vest za svetski tenis što će se WTA turu ponovo pridružiti Naomi Osaka koje je napravila dugu pauzu, najpre zbog zdravstvenih problema, a potom i porođaja.

"Naomi i Rafa su vrhunski igrači i mislim da će ceo teniski svet profitirati njihovim povratkom na teren. Vrlo sam srećna što će njih dvoje ponovo biti sa nama i što ču moći da uživam u njihovoj igri. Nadal je, inače, neko ko mi je uvek bio inspiracija i nadam se da će nastaviti da igra kao što je to činio ranije. I Osaka je na tom nivou, znam da to zvuči malo čudno jer ćemo igrati jedna protiv druge, ali ona je neko ko ovu igru čini boljom i drago mi je što se vraća", rekla je Švjontek.

 

 

Prva igračica na WTA listi koja se trenutno nalazi u Abu Dabiju gde učestvuje na egzibicionom turniru, istakla je i da u 2024. godini ima najviše moguće ambicije, a to uključuje i osvajanje medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Ne volim da gledam mnogo unapred, uvek se fokusiram na prvo veliko iskušenje koje me očekuje, a to je Australijan Open, gde želim da se borim za trofej. Međutim, ovo je olimpijska godina i naravno da razmišljam o Igrama u Parizu. Osvajanje medalje u Francuskoj prestonici bi bilo ostvarenje mojih snova, a nadam se da bi to moglo da bude zlatno odličje. Ipak, do toga ima još dovoljno vremena i o Olimpijskim igrama ću detaljnije razmišljati kada počne sezona na šljaci za nekoliko meseci", rekla je Poljakinja.