WTA

Ko će biti najbolja teniserka u 2023. godini? Arina Sabalenka i Iga Švjontek o tome odlučuju u Meksiku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.10.2023 08:33
Ko će biti najbolja teniserka u 2023. godini? Arina Sabalenka i Iga Švjontek o tome odlučuju u Meksiku Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Meksički grad Kankun od danas je domaćin najboljim teniserkama sveta, budući da susretom između Elene Ribakine i Džesike Pegule (23.00) počinje završni turnir u sezoni.

Posle ovog takmičenja znaće se kako će izgledati lista najboljih igračica sveta na kraju 2023. godine, a liderska pozicija za sada pripada Beloruskinji Arini Sabalenko.

"Volela bih da sam ranije znala da umem da igram ovako dobar tenis. Šalim se, naravno. Kada pogledam iza sebe vidim vrlo uspešnu sezonu, najbolju u karijeri i želim da je krunišem trijumfom na WTA finalu. Volela bih da ova sezona bude prekretnica u mojoj karijeri i da ću svake seledeće igrati na istom, pa čak i višem nivou. Želim da idem napred i pomeram granice sopstvenih mogućnosti", ističe Arina Sabalenka.

 

 

Njena prva pratilja je Poljakinja, Iga Švjontek koja je prošlu godinu dočekala kao najbolja na svetu i ima veliku želju da taj uspeh ponovi.

"Ne mislim uopšte da iza sebe imam lošu godinu, čak i ako ne budem najbolja na svetu. Imam ponekad utisak da ljudi imaju prevelika očekivanja i to mi je veoma često smešno. Pa ne mogu da pobedim baš u svakom meču koji igram. To je sport, i druge devojke se trude i svaka od nas želi trijumf. Naravno, težm tome da budem najbolja, ali sam svesna koliko je to teško", kaže Poljakinja.

Najbolja tenisreka sveta, Arina Sabalenka trenutno ima 8.425 bodova, a Iga Švjontek 7.795, dok je Džesika Pegula na trećem mestu sa 5.955 i ona već nema šansu da godinu završi kao najbolja na svetu.