Novak Djoković

Siguran sam bio da će se Đoković vratiti: Karlos Alkaraz "mirno" otišao na spavanje, ubeđen u Novakov preokret protiv Đerea

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2023 10:43
Siguran sam bio da će se Đoković vratiti: Karlos Alkaraz "mirno" otišao na spavanje, ubeđen u Novakov preokret protiv Đerea Guliver

Karlos Alkaraz dobro gura u odbrani Grend slem trona u Njujorku, s velikom i sve realnijom željom da se u finalu sretne sa najvećim teniserom sveta svih vremena Novakom Đokovićem ali između svojih mečeva i treninga nalazi vreme da isprati nastupe Srbina. 

Tako je i bilo i sa vrlo zanimljivim derbijem drugoplasiranog na ATP listi sa zemljakom Laslom Đereom, u kom je morao da se čupa posle 0:2 u setovima. Španac je odgledao baš deo u kom je momak iz Sente kažnjavao propuste vlasnika rekordnog broja GS titula (23). 

"Gledao sam samo prva dva seta, onda sam otišao u krevet. Ali, kada sam otišao, mislio sam da će se Novak vratiti, to je sigurno. Još jednom je pokazao da je jedan od najboljih u istoriji", jasno je pobedniku poslednjeg Vimbldona da samo čudo može da se ispreči njihovom novom susretu sa Đokovićem, željnog revanša za taj poraz u Londonu. 

 

 

Kao i ceo sportski svet i "junoša" Alkaraz trlja oči dok gleda kako se 36-godišnjak fizički i mentalno vraća iz "kanala" na turnirima. 

"Mislim da je to bio šest ili sedmi put da se vrati posle 0:2 u setovima. To je ludo. Imati 36 godina i raditi stvari kao neko sa 20 je neverovatno. Morate to da priznate, to je nešto čemu se divim", rekao je Španac.

Teniser sa Pirineja ima šansu da uradi nešto što nije uspeo niko od 2008. godine i Rodžera Federera, da odbrani titulu u Njujorku. I učiniće sve da ujspe u svojoj misiji. 

"Volim Njujork, čast je igrati na ovom terenu. Želim da nastavim da igram na dobrom nivou i osetim energiju publike na svakom meču. Moj veliki cilj je da odbranim titulu, to je samo Federer uspeo proteklih godina. Želim da uradim to isto i postanem deo istorije turnira, ali idem meč po meč", oprezan je Alkaraz.