Novak Djoković

Đoković deveti put u finalu Vimbldona! Siner počišćen u tri seta - za titulu protiv Alkaraza ili Medvedeva

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.07.2023 17:25
Đoković deveti put u finalu Vimbldona! Siner počišćen u tri seta - za titulu protiv Alkaraza ili Medvedeva Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Novak Đoković pobedio je Janika Sinera 3:0 (6:3, 6:4, 7:6) i plasirao se u finale Vimbldona, gde čeka boljeg iz duela Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva. Igrao je Novak svoju igru, tačno je znao kako da nadigra Italijana iako ga nešto posebno nije služio servis. Plasirao se u deveto finale Vimbldona, imaće u nedelju priliku da osmi put osvoji ovbaj Grend slem, da se izjednači sa Rodđžerom Federerom a da nisku najvažnijih trofeja uveća na 24.

 

 

Poučen iskustvom od prošle godine, kada je Siner imao 2:0 u četvrtfinalu Vimbldona, Đoković je već od starta "ubijao" samopouzdanje Italijana, napravio je brejk u drugom gemu i pojurio ka osvajanju prvog seta. Siner je imao nekoliko puta brejk loptu, ali ne i dovoljno strpljenja da oduzme servisu Novaku. Nije prvi servis služio srpskog asa, ali je zato u razmeni udaraca bio daleko bolji od Italijana. Na kraju prvi set je rešio sa tri uzastopna asa - 6:3.

Sličan epilog je bio i u drugom setu. Novak je napravio brejk u trećem gemu, iskotistio je tek treću brejk loptu i pohitao ka osvajanju seta. Siner je sev pokušao da se vati u meč, u četvrtom gemu je imao brejk loptu. Međutim, Novak je neuništiv, najbolji je kad je najteže. Tako je bilo u četvrtom, pa u šestom gemu. Siner nije imao dovoljno strpljenja i bio je brutalno kažnjavan. Mogao je Novak da napravi brejk u sedmom gemu, imao je 15:40, ali je sa dve greške dozvolio Sineru da se izvuče. Ipak, kada je trebalo, Đoković je odservirao kako valja i sedmim asom osvojio drugi set 6:4.

Siner je sjajno zaigrao u trećem setu, ali je Đoković držao svoj nivo igre. Srpski as je imao tri brejk lope u trećem gemu, ali je Italijan nekako uspeo da se izvuče i da dogura do taj-brejka.

Ali zna se ko je kralj taj-brejkova. Novak Đoković. Branilac titule ponovo je bio najbolji kada je to bilo najvažnije. Siner je poveo sa 2:0, Srbin je imao problema sa sočivima, ali ništa nije moglo da ga spreči da dođe do trijumfa. Italijan je napravio duplu grešku i tako izgubio mini-brejk, a takve poklone Đoković ne propušta. 

Napravio je mini-brejk pri rezultatu 4:4, i onda sa dva sigurna poena na svoj servis overio pobedu.

U finalu će Novak igrati sa boljim iz duela Danil Medvedev - Karlos Alkaraz.